Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul teritorial Galaţi au trimis-o în judecată pe Adriana Drăgan, director executiv adjunct la Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Brăila la data comiterii faptelor, fiind acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi fals intelectual.
În acelaşi dosar vor fi judecaţi Marinela Popa, asociat şi administrator la SC Romantic Com SRL Brăila şi Leonard Popa, asociat şi responsabil cu activitatea de transport rutier de mărfuri la aceeaşi firmă, pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, instigare la fals intelectual şi uz de fals, arată miercuri DNA, într-un comunicat de presă.
Dosarul va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Brăila. Procurorii au arătat în rechizitoriul trimis instanţei că, în cursul anului 2010, Adriana Drăgan, la solicitarea celor doi reprezentanţi ai SC Romantic Com SRL Brăila, a completat în fals un formular tipizat intitulat „proces-verbal de control”. Drăgan a scris în procesul verbal că, la 9 martie 2010, un autovehicul de transport marfă aparţinând SC Romantic Com SRL, a fost oprit în trafic în municipiul Brăila şi supus unui control de specialitate de către funcţionari din cadrul DJAOV.
Aceasta a dat apoi înscrisul falsificat celor doi reprezentanţi ai firmei, care l-au folosit la Judecătoria Deta şi la Tribunalul Hunedoara, unde au contestat o amendă dispusă în cazul aceleiaşi maşini de transport marfă de către reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara – Secţia Drumuri Naţionale Deva, în 9 martie 2010, întrucât autovehiculul nu avea rovinietă.
„Concret, reprezentanţii SC Romantic Com SRL au dorit să anuleze acest proces-verbal cu argumentul că, în aceeaşi zi, a fost aplicată o altă sancţiune în municipiul Brăila, la o distanţă de aproximativ 550 km de Deva şi, prin urmare nu aveau cum să se afle în două locuri în aceeaşi zi Consecinţa anulării acestui proces verbal ar fi fost exonerarea de la plata sumelor de 4.500 lei, reprezentând contravaloarea amenzii şi 1.210 euro, reprezentând contravaloarea tarifului de despăgubire”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara nu s-au constituit părţi civile în procesul penal deoarece SC Romantic Com SRL a achitat integral sumele de bani dispuse prin sancţiunea contravenţională.