Fosta platformă industrială IMGB ar putea fi vândută pe bucăți dezvoltatorilor imobiliari și marilor supermarketuri

Fosta platformă industrială IMGB din sudul Bucureștiului este de vânzare. Pe lista potențialilor cumpărători se află Prime Kapital, Kaufland, Lidl și Carrefour, care ar urma să dezvolte aici locuințe și spații de retail. Vânzarea întregii platforme are șanse să devină cea mai mare tranzacție cu teren din istorie, la o valoare de peste 100 de milioane de euro, scrie PROFIT.RO.
Filip Stan
25 mai 2021, 12:43
Fosta platformă industrială IMGB ar putea fi vândută pe bucăți dezvoltatorilor imobiliari și marilor supermarketuri

SIF Banat – Crișana (SIF1) este în proces de semnare de antecontracte pentru vânzarea fostei platforme industriale IMGB din sudul Bucureștiului, recent achiziționată, scrie profit.ro. Cea mai mare bucată din terenul de 54 de hectare ar putea ajunge la dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital, înființat de Martin Slabbert și Victor Semionov. Aceştia ar fi interesaţi să dezvolte aici locuințe și spații de retail, potrivit sursei citate.

De asemenea, SIF Banat discută şi vânzarea unor bucăți din IMGB către Kaufland, Lidl și Carrefour, potrivit surselor Profit.ro.

Prețul mediu de vânzare al loturilor este de circa 250 de euro/metru pătrat construibil, ceea ce duce valoarea întregii platforme IMGB la peste 100 de milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.

Platforma IMGB din Berceni, cu o suprafaţă de 540.000  de metri pătraţi, a fost cumpărată anul trecut de Societatea de Investiții Financiare Banat-Crișana (SIF Banat-Crișana) care a preluat un pachet de acțiuni de 99,92% din capitalul social al coreenilor de la Doosan. Tranzacția a fost intermediată de Crosspoint Real Estate și casa de avocatură BirișGoran.

Cu excepţia terenurilor agricole, aceasta este cea mai mare suprafaţă de teren tranzacţionată în România în ultimii 10 ani, au precizat consultanții Crosspoint Real Estate, care au intermediat tranzacția.

Cine a mai vrut să cumpere IMGB

Mai mulţi investitori, printre care omul de afaceri Ionuţ Negoiţă, precum şi consorţiul Sud Rezidenţial, au fost interesaţi să dezvolte proiecte imobiliare, inclusiv locuinţe, spaţii logistice, birouri şi centre comerciale la IMGB, scrie Ziarul Financiar.

La sfârşitul anului 2019, compania sud-coreeană Doosan a anunţat că vrea să închidă platforma IMGB, iar în prima parte a lui 2020 şi-a încetat definitiv producţia.

În anul 1989, IMGB avea aproape 13.000 de angajaţi şi producea inclusiv piese pentru industria energiei nucleare.

Citeşte şi: Gigel Știrbu (PNL) către Dan Barna: „Matale ești macaragiu la IMGB sau vinzi mititei în Obor?”

 

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români care au mers în Grecia. Se întâmplă din ce în ce mai des: “Poliția nu a luat nicio măsură”
Capital.ro
Decizie pentru cei cu mașini pe motorină. Vor fi taxați mai puțin. Se aplică din 31 iulie
Playtech.ro
Iubita lui David Popovici, apariție de SENZAȚIE! I-a lăsat pe toți cu gura căscată, ipostaze îndrăznețe
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Un august fierbinte. Abia acum vine marea caniculă. Avem cifrele
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Primele declarații ale lui David Popovici după calificarea în finala de 100 metri liber. Cum se simte înotătorul înainte de ultima lui cursă de la JO 2024: „Nu voi putea să intru fără trac”
Capital.ro
Decizie ISTORICĂ luată de Mircea LUCESCU. Vestea pe care toată România o aștepta
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Avertizare cod galben de caniculă pentru joi: temperaturi de până la 36 de grade în Bucureşti şi jumătate din ţară
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?