„Comisia mi-a adresat câteva întrebări cu privire la drepturile cetăţenilor care au făcut obiectul tranzacţiilor cu terenurile din Nana. Toate drepturile de proprietate au fost ale cetăţenilor din comuna respectivă, li s-au reconstituit drepturile prin paşii prevăzuţi de lege pentru punerea în posesie. Nu au fost niciun fel de probleme cu privire la retrocedări, eu ca prefect mi-am pus semnătura doar pe titlul de proprietate când se închide actul efectiv de punere în posesie. Retrocedările terenurilor care fac subiectul comisiei au fost făcute pe perioada cât am fost eu prefect, adică în 2006 şi 2007, nu a fost niciun fel de problemă”, a declarat Jenel Şerban după audierea sa la Comisia Nana.
El a adăugat că este posibil ca unii dintre locuitorii din Nana să fi primit terenuri în localităţi limitrofe, inclusiv la Fundulea, dacă în Nana nu a fost teren suficient, acest lucru fiind perfect legal.
Celălalt fost prefect audiat de membrii comisiei, Lilian Onescu, a afirmat că a ocupat funcţia de prefect timp de cinci luni şi nu a semnat titluri de proprietate fără să le verifice.
„Când am plecat am lăsat pe masa prefectului care m-a urmat în funcţie aproximativ 230 de titluri de proprietate, nu am avut o afinitate vizavi de fondul funciar, de a semna aceste titluri ca primarul, adică fără să le verific şi să ştiu despre ce este vorba. Ca o sinteză vă pot spune că dorm seara liniştit, nu am de ce să-mi fie teamă, de aceea am venit aici şi voi veni de fiecare dată când voi fi solicitat. În perioada cât am fost prefect nu ştiu să fi fost nereguli în privinţa fondului funciar”, a mai spus Onescu.