Foşti şefi ai ISU Dobrogea, condamnaţi la închisoare

Patru foşti şefi ai ISU Dobrogea acuzaţi că au fraudat un concurs pentru angajare, după ce au primit şpagă de la concurenţi, şi-au primit, vineri, pedepsele, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Condamnările nu sunt definitive, ele putând fi atacate cu recurs la completul de cinci judecători.
Romania TV
19 mai 2012, 07:33
Foşti şefi ai ISU Dobrogea, condamnaţi la închisoare

Fostul şef al ISU Dobrogea, generalul în rezervă Petre Trandafir, fostul său prim-adjunct, Neculai Coman, colonelul Gabriel Andrei Niculae şi maiorul Gabriel Alexandrescu au fost condamnaţi, vineri, de instanţa supremă la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul în care aceştia sunt judecaţi pentru fraudarea unui concurs din 2007.

Petre Trandafir a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la fals intelectual în formă continuată, la doi ani de închisoare pentru instigare la uz de fals în formă continuată, trei ani jumătate de închisoare pentru săvârşirea, în formă continuată, a faptei de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Instanţa a dispus contopirea pedepselor, iar Trandafir o va executa pe cea mai grea dintre ele, în regim de detenţie.

Judecătorii au decis achitarea contraamiralului de flotilă Mircea Rusmănică, după ce au respins cererea procurorilor militari anticorupţie de schimbare a încadrării juridice dată faptelor pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a acestuia.

În acelaşi dosar, colonelul Viorel Costache a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Instanţa i-a condamnat la pedepse cu suspendare cuprinse între opt luni şi doi ani şi jumătate de închisoare pe fostul şef al Statului Major al Forţelor Terestre Bucureşti, colonelul (r) Eugen Romanescu, Costel Datcu, Marius Sorin Bugnar, Liviu Deoşlea, Marius Sorin Creţu, Florin Niculae, Mihai Adrian Bugnar, Viorel Alexu, Mihail Dănuţ Gaicu, George Laurenţiu Dumitrescu, Nicuşor Criprian Cioroiu, Mihai Tănase şi Dumitru Ţâncă.

Judecătorii ICCJ au dispus totodată anularea a 205 foi de concurs falsificate pe numele candidaţilor, procesul verbal încheiat în 21 august 2007 de membrii comisiei de examen şi aprobat de inspectorul şef cuprinzând rezultatele concursului de ocupare a unor posturi de subofiţeri organizat la ISU Dobrogea în perioada 9 iulie 2007 – 20 august 2007, numai cu privire la menţiunile referitoare la cei 205 candidaţi ale căror lucrări au fost falsificate, tabelele cu rezultatele finale obţinute de candidaţii care au susţinut examenul pentru ocuparea funcţiilor de subofiţer conducător auto şi servant, pe subunităţi, în ordinea descrescătoare a mediilor, afişate la sediul ISU Dobrogea, numai cu privire la menţiunile referitoare la cei 205 candidaţi ale căror lucrări au fost falsificate, documentele întocmite cu prilejul încadrării la ISU Dobrogea a celor 192 de candidaţi ale căror foi de concurs au fost falsificate, procesul-verbal din 15 şi 16 august 2007, ora 22.00, încheiat la sediul ISU Dobrogea privind predarea-primirea unei mape tip DS sigilată cu sigiliu aparţinând inculpatului Neculai Coman.

Instanţa a mai dispus ridicarea măsurii asigurătorii a sechestrului instituit asupra cotei-părţi din bunurile mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor Datcu, Bugnar şi Niculae.

Decizia de vineri a instanţei supreme nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la completul de cinci judecători de la aceeaşi instanţă.

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
S-a aflat adevărul despre Băsescu. Greșeală monumentală a fostului președinte
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Un tânăr de 19 ani și-a găsit sfârșitul în lacul Colibița. Se afla cu prietenii la scăldat când s-a dezechilibrat și a căzut de pe ponton
Capital.ro
Toți șoferii, la control. Se rețin permisul și talonul auto. Nu se mai acceptă încălcarea acestor reguli
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei, fata maltratată de iubitul polițist: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
OMS avertizează asupra creșterii numărului de cazuri și spitalizări COVID la nivel mondial
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...