Fostul cancelar german Gerhard Schröder şi-a oficializat demisia

Fostul cancelar german Gerhard Schröder pleacă din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Rosneft; Matthias Warnig, un fost spion Stasi, demisionează şi el de la Rosneft
Filip Stan
25 mai 2022, 14:30
Fostul cancelar german Gerhard Schröder şi-a oficializat demisia

Fostul cancelar german Gerhard Schröder, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin criticat în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, anunţă că nu va mai intra în Consiliul de Supraveghere al gigantului rus în domeniul gazelor naturale Gazprom, relatează AFP.

Sub presiunea sancţiunilor UE, fostul cancelar Gerhard Schroder se desparte de Putin. Şi-a dat demisia de la gigantul rus Rosneft

”Am renunţat la o numire în Consiliul de Supraveghere al Gazprom de mult timp”, a anunţat marţi, într-po postare pe reţeaua de socializare profesională LinkedIn fostul cancelar german (1998-2005).

”Am informat, de asemenea, întreprinderea”, dă el asigurări.

Potrivit Rosneft, Gerhard Schröder a informat compania că nu-şi poate prelungi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al numărului unu rus în domeniul petrolului.

Acest anunţ intervine la o zi după ce atât Berlinul, cât şi Bruxellesul, au luat decizii împotriva fostului lider social-democrat german, care a fost cancelar din 1998 şi până în 2005.

Bundestagul, camera inerioară a Parlamentului german, a decis joi să-l priveze de anumite avantaje de pe urma poziţiei de fost cancelar, inclusiv cu privire la atribuirea unor birouri.
Deputaţii din Parlamentul European (PE) au adoptat, joi, la Bruxelles, o rezoluţie cu caracter neconstrângător prin care îi cer să demisioneze din posturile pe care le deţine în Rusia.

”Membrii europeni ai Consiliilor de Administraţie ale marilor întreprinderi ruseşti şi politicienii care continuă să primească fonduri ruseşti” este necesar să fie introduşi pe lista de sancţiuni a Uniunii Europene (UE), se arată în rezoluţie.

Gerhard Schröder îşi pierde birourile din cauza relaţiei cu Putin, dar îşi păstrează pensia specială
În afara funcţiilor pe care le deţine la Rosneft, Gerhard Schröder este preşedintele Comitetului Acţionarilor al Nord Stream AG, consorţiul gazoductului Nord Stream 2 care leagă Germania şi Rusia.

Gerhard Schröder urmează să intre, în iunie, în Consiliul de Supraveghere al gigantului rus în domeniul gazelor naturale Gazprom.

Gerhard Schröder – care a fost privat de distincţii onorifice şi îndemnat să plece din Partidul Social Democrat (SPD) – anunţa în aprilie că nu intenţiona deloc să demisioneze, mai puţin în cazul în care Moscova şi-ar înceta livrările de gaze naturale către Germania.

Alt membru al Consiliului de Administraţie al Rosneft, Matthias Warnig, demisionează şi el, mai anunţă în comunicat grupul rus.

Matthias Warnig, care este totdată CEO al societăţii care exploatează gazoductul Nord Stream 2, şi-a început cariera în sferele puterii fostei Germanii de Est comuniste.

Presa germană scrie că el a fost un ofcial de rang înalt în Stasi, Ministerul est-german al Securităţii Interne, de sinistră amintire, în secţia de spionaj.

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Cele patru zodii binecuvântate de astre după 10 septembrie. Împăcări, reușite mari, dar și noroc la bani pentru ele
Capital.ro
Te lasă fără bani în contul bancar. Înșelătoria din România aproape imposibil de depistat
Playtech.ro
Demisie bombă în televiziune! Părăsește Kanal D după 15 de ani
DailyBusiness
Se dau vouchere de 400 de lei pentru angajați!
Adevarul
Marea armată cecenă a lui Kadîrov nu există. Ce trucuri folosește omul lui Putin pentru a masca realitatea
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Cine va fi noul președinte al României! Calculele care răstoarnă absolut toate planurile
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
EXCLUSIV | Dan Negru, amenințat cu moartea și luat la ”șuturi” în plină stradă! ”Vei plăti prețul suprem!” De la ce a pornit totul?
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 9 septembrie 2024: Ce trebuie să facă credincioșii în această zi?
Capital.ro
Banii NU trebuie să ajungă la proprietarii de terenuri. Cum se plătesc ajutoarele pentru teren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Doi tineri au fost scoși fără viață dintre fiarele mașinii, iar șase persoane au ajuns la spital. Accident macabru pe DN 28, în județul Brăila
substantial.ro
Dezertări și acte de insubordonare în armata ucraineană pe fondul epuizării după doi ani și jumătate de război
MediaFlux
A SCĂZUT PENSIA! LOVITURĂ TOTALĂ după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...