„Condamnă pe inculpatul Murgeanu Gheorghe Răzvan la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (…) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani”, este decizia Curţii de Apel Bucureşti, potrivit news.ro.
Conform deciziei instanţei, fostul consilier de stat trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Sectorului 1 Bucureşti sau la Primăria Capitalei. Tododată, instanţa menţine sechestrul pe suma de 3.000 de euro.
De asemenea, lui Răzvan Murgeanu i-au fos impuse mai multe obligaţii, între care: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională şi să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.
Răzvan Murgeanu a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, dare de mită şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, după ce a cerut pentru el 15.000 de euro de la o asociere de firme care avea un contract de reabilitare a 85 de blocuri din sectorul 5 şi alţi 15.000 de euro pentru a-i da unui director din Primăria Sectorului 5 care să dispună plăţile din cadrul contractului. În acelaşi dosar sunt judecate şi practicianul în insolvenţă Gabriela Gângoe-Simion şi Valentin Stănescu, director în cadrul Primăriei Sector 5 Bucureşti la data faptei, acesta fiind acuzat de luare de mită.
Fostul consilier de stat Răzvan Murgeanu a recunoscut toate faptele de care îl acuză procurorii şi a depus la DNA suma de 3.000 de euro, o parte din mita de 15.000 de euro cerută pentru intervenţii privind plăţile care trebuiau făcute pentru un contract de reabilitare a unor blocuri din Sectorul 5 al Capitalei, declarau pentru News.ro surse judiciare. Potrivit surselor citate, Murgeanu a recunoscut că a luat mită 3.000 de euro şi a dus aceşti bani la Direcţia Naţională Anticorupţie, iar procurorul de caz a încheiat un proces-verbal în acest sens.