Fostul cumnat al cântăreţei Jennifer Hudson, declarat vinovat de comiterea unui triplu asasinat

William Balfour, fostul cumnat al cântăreţei şi actriţei Jennifer Hudson, a fost găsit vinovat de un tribunal din statul american Illinois, în cadrul unui proces în care a fost acuzat de asasinarea a trei membri din familia artistei, în 2008.
Romania TV
12 mai 2012, 12:07
Fostul cumnat al cântăreţei Jennifer Hudson, declarat vinovat de comiterea unui triplu asasinat

William Balfour, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit vinovat de pătrunderea prin efracţie în casa familiei Hudson şi de asasinarea – prin împuşcare – a mamei cântăreţei, Darnell Donerson, în vârstă de 57 de ani, a fratelui ei Jason Hudson, în vârstă de 29 de ani, şi a nepotului Julian King, în vârstă de şapte ani. William Balfour riscă pedeapsa de închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat.

Jennifer Hudson, prezentă în sală în momentul pronunţării verdictului, a părăsit tribunalul fără să dea declaraţii.

Într-o declaraţie de presă emisă ulterior, Jennifer Hudson şi sora ei Julia Hudson – care era căsătorită cu Balfour în momentul producerii triplului asasinat, dar care a divorţat ulterior de acesta – au ţinut să mulţumească procuraturii şi poliţiei din Chicago, dar şi persoanelor care au depus mărturie în acest proces.

„Am simţit dragostea şi sprijinul oamenilor din lumea întreagă şi suntem foarte recunoscătoare. Vrem să extindem rugăciunile noastre de la familia Hudson către familia Balfour. Am suferit cu toţii pierderi teribile în această tragedie”, au declarat surorile Hudson.

Jennifer Hudson a fost prezentă în tribunalul din Chicago în toate cele 11 zile cât a durat acest proces: „Una dintre victime a fost mama mea. Dacă eu aş fi fost victima, ea ar fi venit aici în fiecare zi. Voi veni aici în fiecare zi”, a declarat artista americană.

Juraţii americani au avut nevoie de trei zile de deliberări pentru a ajunge la un verdict, întrucât trei dintre ei nu erau convinşi de natura circumstanţială a dovezilor care îl acuzau pe Balfour.

William Balfour a vrut să îşi acopere urmele, şi-a schimbat hainele de trei ori în ziua în care s-a produs triplul asasinat şi a contactat câţiva dintre prietenii săi, încercând să îşi creeze un alibi. Desfăşurarea cronologică a evenimentelor din acea zi a fost reconstituită de procuratura americană cu ajutorul înregistrărilor telefonice, a imaginilor oferite de câteva camere de supraveghere şi a declaraţiilor martorilor.

Motivul crimei ar fi fost gelozia acuzatului faţă de soţia sa, Julia Hudson, pe care a ameninţat-o de multe ori, spunând că o va ucide, după ce îi va ucide familia, au declarat câţiva dintre martorii acuzării.

Traficant de droguri, William Balfour s-a înarmat cu un pistol de calibrul 45 de milimetri pe care l-a furat de la Jason Hudson, care făcea şi el uneori trafic de droguri.

Avocatul apărării a afirmat în acest proces că o terţă persoană, cu care Jason Hudson ar fi avut o altercaţie în cadrul unei tranzacţii cu droguri, ar fi comis triplul asasinat.

Avocata Amy Thompson, care a asigurat apărarea lui Balfour în acest proces, a spus că intenţionează rejudecarea cazului, în cadrul unei audieri ce va avea loc pe 8 iunie. Ea consideră că deţine suficiente dovezi pentru a solicita un apel.

Mama şi fratele actriţei, Darnell Donnerson, în vârstă de 57 de ani, respectiv Jason Hudson, în vârstă de 29 de ani, au fost asasinaţi în locuinţa lor din Chicago, pe 24 octombrie 2008.

Trei zile mai târziu, poliţia a descoperit într-un vehicul abandonat cadavrul nepotului actriţei, Julian King, care fusese dat dispărut.

Jennifer Hudson, care a depus mărturie în acest proces, a spus că îl cunoştea pe Balfour încă din şcoala generală, dar nu l-a plăcut niciodată. „Nu ne plăcea felul în care o trata (pe sora ei, n.r.) şi nu îmi plăcea nici felul în care îl trata pe nepotul meu”, a declarat Jennifer Hudson.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Duminică, 28 iulie 2024, după ora 8, patru zodii își schimbă destinul. Oportunități, împăcări și noroc din plin pentru acești nativi
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Amenzi mari pentru șoferii care nu respectă o regulă mai puțin cunoscută
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Gratis pentru mii de proprietari de casă din România. Primesc și teren. Faci contract cu Primăria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!