Cristian Rizea a fost audiat la Instanța supremă, în calitate de martor, în dosarul „CET Govora”, în care fostul senator Dan Șova este judecat pentru trafic de influență. Audierea are legătură cu un imobil pe care Șova l-a cumpărat de la Rizea. Procurorii susțin că o parte din banii plătiți de Șova pentru acel imobil proveneau din contractele casei sale de avocatură cu CET Govora.
„Nu mai țin minte suma de bani pe care am primit-o înainte de notariat. Nu îmi amintesc nici suma de bani pe care am primit-o la notar, când am încheiat contractul. Banii i-am primit în mână, cash, nu prin instrumente de plată bancare. Banii i-am predat fratelui meu. Ulterior, fratele meu mi-a făcut plângere penală. Având în vedere relația de prietenie și apropiere cu Dan Șova, am avut încredere în el și i-am predat imobilul chiar în ziua semnării actelor la notariat. Am convenit să îmi plătească restul în tranșe de 5.000 de euro pe lună, pe 3 — 4 ani. Pentru acestea nu s-a încheiat un act adițional, pentru că aveam încredere unul în altul. Primele rate le-am ridicat chiar eu de la cabinetul de avocat al lui Dan Șova, banii fiindu-mi înmânați de doamna Ciurcu Simona, angajată la casa de avocatură și persoană de încredere a lui Șova. Ulterior, se ducea șoferul meu, lunar. Alte rate lunare le-am primit chiar eu când mă deplasam cu șoferul meu și mă întâlneam cu șoferul lui Șova”, a declarat Rizea.
Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la un denunțător, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.
Anchetatorii mai arată că Mihai Bălan a produs un prejudiciu în dauna CET Govora SA de peste 1,3 milioane lei (suma totală decontată cu o frecvență lunară, în baza celor două contracte), concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite, în același cuantum, de către firma de avocatură.
DNA precizează că, în perioada decembrie 2011 — decembrie 2012, societatea de avocați a emis lunar către CET Govora facturi pentru activitățile de asistență juridică prestate în perioada decembrie 2011 — decembrie 2012. În aceeași perioadă, senatorul a încasat de la societatea de avocați suma totală de 60.000 de euro.
În cea de a doua perioadă contractuală, Dan Șova a încasat un comision în valoare totală de 40.000 euro. DNA menționează că cea mai mare parte a banilor primiți de Dan Șova au fost orientați, în mod direct, către stingerea unei datorii provenite din cumpărarea unui imobil situat în București.