Fostul deputat Luca: Nu mă consider vinovat, ANI m-a cercetat după votul la suspendarea lui Băsescu

Fostul deputat PSD de Arad Ciprian Florin Luca afirmă că nu se afla în incompatibilitate în perioada 2008-2012, cum a anunţat ANI, pentru că firma pe care o deţine nu a funcţionat niciodată şi susţine că cercetarea sa "are legătură cu votul dat pentru suspendarea lui Traian Băsescu".
Romania TV
12 iun. 2013, 10:31
Fostul deputat Luca: Nu mă consider vinovat, ANI m-a cercetat după votul la suspendarea lui Băsescu

Ciprian Florin Luca a declarat, miercuri, că firma pe care o deţinea din 2006 nu a funcţionat niciodată, astfel că nu consideră că se afla în incompatibilitate.

„Firma a fost înfiinţată, dar nu a avut niciodată activitate. Cercetarea ANI are legătură cu votul dat pentru suspendarea lui Traian Băsescu, de anul trecut. Cercetarea a început la doar câteva zile după ce am votat suspendarea”, a spus Luca.

El a precizat că ANI nu i-a transmis niciun document privitor la concluziile cercetării şi că, după ce va fi înştiinţat oficial, va vedea dacă îşi va angaja un avocat.

„Nu mă consider deloc vinovat, e o nedreptate ce face ANI. Firma era menţionată în declaraţia de interese, nu am ascuns existenţa ei. Nu am avut niciun venit de pe urma acestei societăţi”, a spus Luca.

Referitor la faptul că nu a depus la dosarul de evaluare niciun punct de vedere pentru apărarea sa, Luca a spus că ANI nu i-a solicitat poziţia.

Fostul deputat Ciprian Florin Luca a fost în incompatibilitate din decembrie 2008 până în decembrie 2012, întrucât a ocupat şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, a constatat Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

„Luca Ciprian Florin s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2008 – 20 decembrie 2012, întrucât a deţinut, simultan, atât calitatea de deputat, cât şi funcţia de administrator al S.C. MIBAK S.R.L.”, se arată într-un comunicat al ANI.

Potrivit dispoziţiilor articolului 82, alineatul 1, litera a din Legea 161/2003, „calitatea de deputat şi senator este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, precum şi la instituţiile publice”.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Fostul deputat Ciprian Florin Luca a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare. Ciprian Florin Luca nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, a precizat ANI.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cel mai bun oraș din lume. Aici e bine să locuiești, viața e perfectă. Se află la mai puțin de două ore de București
Capital.ro
Schimbare imensă la RAR. Termenul limită este 4 septembrie 2024, ora 15:00
Playtech.ro
Ți se face pielea de găină. Ce a apărut pe cer la un eveniment în memoria lui Nicu Covaci.
DailyBusiness
Românii vor primi și pensii DUBLATE. Baciu: „Pot crește și cu 100%”
Adevarul
„Amărâților!” Tzancă Uraganu și-a etalat pe TikTok banii pe care i-a făcut într-o singură noapte VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Proprietarii de animale, vizați de autorități. Au apărut noi reguli, se dau amenzi
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Cauza decesului lui Valentin Ioviță. De ce a murit fostul mijlocaș, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Alertă de călătorie în Liban. MAE le recomandă cetățenilor români să evite orice călătorie
Capital.ro
Decizie pentru cei care au carte de identitate și permis de conducere. Anunț pentru conducătorii auto
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
Un tânăr din Oradea prins de două ori în aceeași zi conducând cu viteze excesive
MediaFlux
DOLIU în POLITICĂ! PSD e în stare de ȘOC. A MURIT un important PRIMAR
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?