Mihai Tânjală s-a stabilit în insulele Cayman după ce a fugit din România, iar după ce vreme de trei ani a locuit acolo şi chiar a prosperat în afaceri, pe 30 octombrie pe numele său a fost emis un mandat de arestare, după ce autorităţile locale au primit din partea Ministerului Justiţiei din România o cerere de extrădare. Astfel, Mihai Tânjală ar putea fi extrădat în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 5 ani de închisoare, primită în decembrie 2011, pentru înşelăciune.
Pe 30 octombrie, Tânjală s-a prezentat în faţa unui judecător şi a rămas în custodie, instanţa apreciind că fostul deputat român poate fi acuzat de conspiraţie. Următoarea înfăţişare a lui Mihai Tânjală în instanţă a fost fixată pentru data de 15 decembrie, când s-a solicitat şi prezenţa unui interpret de limbă română.
Fost ofițer de contrainformații înainte de 1989 și fondatorul UM 0215 („Doi si-un sfert”), Mihai Tânjală a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, după ce, în calitate de administrator al SC ICMUG SA Giurgiu (fosta Întreprindere de Construcții și Utilaje Grele Giurgiu), a vândut două active ale societății la valori mult mai mici față de prețul real al pieței. Vânzarea a fost făcută către firme controlate de Mihai Tânjală și membrii familiei sale, pentru ca ulterior să fie revândute la prețurile de piață. În urma acestei tranzacții, Tânjală ar fi obținut mai bine de 500.000 de euro, bani necuveniți.
Mihai Tânjală a fost şi acționar al societății Nitramonia Făgăraş în perioada 2004-2006, perioadă în care combinatul chimic a intrat în lichidare.
Condamnat pentru înşelăciune, Mihai Tânjală a acordat în urmă cu un an un interviu jurnalistului Robert Turcescu, căruia i-a dezvăluit că a fost implicat şi într-o afacere cu titluri de proprietate, estimate la peste 100 milioane de euro. El, însă, nu a reușit să obțină despăgubiri de la comisia din cadrul ANRP, ai cărei membri sunt anchetați acum de DNA sau trimişi în judecată.