„Am plecat din Rompetrol Gas la 1 decembrie 2011. Acum ocup o poziţie de conducere în Gaz Sud”, a declarat Veron pentru MEDIAFAX.
Veron a ocupat poziţia de şef al Rompetrol Gas de la înfiinţarea acestei companii, în anul 2006. Rompetrol Gas este divizia de comerţ cu GPL a grupului Rompetrol, controlat de compania kazahă de stat KazMunaiGaz.
Grupul Rompetrol a comunicat, la solicitarea MEDIAFAX, că în locul lui Veron a fost numit la conducerea Rompetrol Gas Sorin Nichita.
„Noul director general al Rompetrol Gas este, din 12 ianuarie, domnul Sorin Nichita. Acesta s-a alăturat grupului în 2005 ca manager de proiect în Rompetrol Downstream. În 2007 a promovat în funcţia de director general al Rompetrol Georgia, iar din 2009 până în prezent a ocupat poziţia de director general al Rompetrol Bulgaria”, potrivit datelor Rompetrol.
Anterior angajării în grupul petrolier, Nichita a fost director de reţea în compania naţională Radiocomunicaţii SA.
Un alt fost director din grupul Rompetrol, Alexandru Bucşă, a fost cooptat anul trecut de Gaz Sud, în funcţia de director general. La plecarea din Rompetrol, Bucşă deţinea funcţia de consilier financiar al Rompetrol SA, companie membră a grupului petrolier.
După ce a plecat din grupul Rompetrol, Bucşă a fost director financiar al combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT).
Potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Gaz Sud avea în 2010 o cotă de 0,42% pe piaţa distribuţiei de gaze. Cele mai mari companii care activează pe acest segment de piaţă sunt GDF SUEZ Energy România (din grupul franco-belgian GDF SUEZ) şi E.ON Gaz Distribuţie (din grupul german E.ON).
Gaz Sud este înregistrată în comuna Snagov, Judeţul Ilfov, şi are un capital social de 26,49 milioane de lei. Firma a fost preluată în 2007 de Ligatne Cipru, din fondul de investiţii ceh PPF Investments Limited.
Firma a avut în 2010 o cifră de afaceri de 32,49 milioane de lei, în uşoară scădere comparativ cu nivelul de 34 milioane de lei înregistrat în 2009. Gaz Sud a raportat pentru 2010 pierderi de 7,5 milioane de lei, faţă de un profit de aproximativ 500.000 lei în 2009.
Piaţa românească de GPL este evaluată la aproximativ 450.000 de tone anual, echivalentul a 450 milioane de dolari. Principalele companii de profil sunt, pe lângă Rompetrol Gas, OMV Petrom, Lukoil, MOL şi Butan Gas.