Fostul director al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, adus la Curtea de Apel Bucureşti

Fostul director al Spitalului ''Malaxa'', Florin Secureanu, a fost adus, vineri dimineața, la Curtea de Apel București, unde se va judeca contestația sa la decizia instanței de a-l aresta preventiv, într-un dosar în care este acuzat de DNA de luare de mită și delapidare.
Iulian Tudor
16 dec. 2016, 08:02
Fostul director al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, adus la Curtea de Apel Bucureşti

Florin Secureanu a fost adus cu duba la Curtea de Apel Bucureşti, din arestul Poliţiei Capitalei. Jurnaliştii prezenţi la faţa locului l-au întrebat dacă a luat bani din fondurile Spitalului Malaxa. Secureanu, escortat de poliţişti, le-a răspuns ziariştilor că „managerii nu au cum să scoata bani din spital”. 

Pe 10 decembrie, Tribunalul București a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului manager de spital, însă Florin Secureanu a făcut contestație și le cere judecătorilor să fie cercetat în libertate, potrivit Agerpres.

Potrivit DNA, Florin Secureanu a conceput și a pus în aplicare o schemă prin care, timp de peste șapte ani, a sustras aproape zilnic sume de bani din casieria unității medicale pe care a condus-o.

„Suspectul Secureanu Adrian Florin a deținut funcția de manager al Spitalului clinic Nicolae Malaxa din București, în perioada 2007 până la data de 29 noiembrie 2016, fiind numit în funcție de către Primăria Municipiului București, autoritate publică în subordinea căreia se află spitalul. În perioada mai 2009 — noiembrie 2016, suspectul Secureanu Adrian Florin a conceput și a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului”, susțin procurorii.

Anchetatorii mai arată că s-au emis facturi pentru un număr de 1.075 de zile, ceea ce ar însemna că directorul și-a însușit în 1.075 de zile sume de bani din patrimoniul spitalului. Suma totală astfel delapidată a fost evaluată la 1.944.594 de lei, care reprezintă prejudiciu cauzat unității medicale.

„Pentru a justifica în documentele financiar-contabile ale instituției publice sumele de bani astfel delapidate, suspectul Secureanu Adrian Florin a cerut personalului din cadrul serviciilor din subordinea sa (serviciul financiar-contabil, serviciul achiziții, serviciul administrativ) să întocmească în fals documente justificative (facturi și chitanțe). În acest scop, directorul spitalului s-a folosit de două societăți comerciale cu un comportament fiscal neadecvat, care figurau fictiv ca furnizori de consumabile IT și prestatori de servicii de reparații și mentenanță calculatoare ai spitalului”, menționează DNA.

Din cercetări a rezultat că, în realitate, cele două societăți nu au avut niciodată contracte cu Spitalul „Malaxa”, nu au prestat niciun serviciu și nu au livrat niciun fel de bunuri instituției publice.

Procurorii mai susțin că în perioada 20 mai 2011 — noiembrie 2016, în mod repetat, Florin Secureanu a pretins unei societăți comerciale, care avea atribuite contracte de achiziție directă cu spitalul, să-i plătească o serie de deplasări pe care el și apropiați ai săi le făceau în străinătate și în țară. Astfel, societatea respectivă a plătit unei agenții de turism peste 800.000 de lei pentru un număr de 470 de deplasări ale suspectului și ale apropiaților săi.

„Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului și apropiații săi, plătite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat în achiziționarea de bilete avion, cazare, închirieri auto, mic dejun, etc. Destinațiile au fost variate, atât în Europa, America, Asia, cât și în România”, mai spune DNA.

CITEŞTE ŞI: Motivarea deciziei de arestare a lui Secureanu: Prezintă un pericol real pentru ordinea publică

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce este, de fapt, certificatul de viață. Fără el nu veți putea lua pensia. Cum trebuie semnat și unde
Capital.ro
Marele ACTOR a murit. Drum lin, maestre! Lumea e în lacrimi
Playtech.ro
ȘOC! Florin Piersic NU mai arată cum îl știai! A ajuns de nerecunoscut ACUM, AVEM imaginile
DailyBusiness
Amenzi drastice pentru toți românii din piețele agro-alimentare! Decizie de ultimă oră
Adevarul
Minivacanța de Sfânta Maria Mare în 2024. Câte zile libere au bugetarii anul acesta
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Băsescu și forțele oculte. Misterul lui Manolea și Flacăra Violet
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
wowbiz.ro
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
Cancan.ro
Florin Piersic, TRANSFIGURAT total de problemele de sănătate... Actorul parcă s-a „topit” pe picioare, abia îl mai recunoști
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Cutremur cu magnitudinea de 4,7 în Arad! Unda seismului s-a resimțit în mai multe orașe din vestul țării, precum Cluj și Baia Mare
Capital.ro
Poți renunța la banii cash. Anunț pentru românii care plătesc cu numerar. Ce s-a schimbat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Submarin american cu rachete ghidate trimis în Orientul Mijlociu pe fondul tensiunilor crescânde cu Iranul
MediaFlux
PENSIONARII vor încasa de DOUĂ ORI BANI în luna august! Seniorii se vor bucura de două ori
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!