Daniel Morar a declarat, cu ocazia lansării volumului, că pentru el Laura Codruţa Kövesi a fost un procuror-şef comod, care nu s-a implicat negativ în anchetele procurorilor anticorupţie. Acesta a mărturisit că neînţelegerile au apărut când ”ea a înţeles să semneze acele protocoale cu serviciile de informaţii.
În volumul său de memorii, fostul judecător al CCR a vorbit despre mai multe episoade din cariera sa care au stârnit controverse în spaţiul public, dar şi despre relaţia cu fostul şef al DNA şi fost procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi.
„Nu sunt critic cu ea, eu nu o critic pe Laura Codruţa Kovesi…Eu am criticat atitudinea unui procuror-şef al DNA de după mine. Am libertatea să fac acest lucru, am spus părţile bune al Codruţei Koveşi, a început foarte bine la DNA, a avut anchete mari, care s-a dovedit că s-au finalizat cu condamnări, dar a avut această parte pe care eu n-o puteam accepta: ca altcineva, în afară de procurori şi de judecători, să facă justiţie”, a spus Daniel Morar.
Fostul judecător al CCR a vorbit și despre controversatele protocoalele cu SRI. Acesta a spus că a încercat să îi țină departe de anchete pe cei din serviciile de informații însă protocoalele au fost semnate de Kovesi.
„Era o atitudine total opusă atitudinii mele. Eu încercam să-i ţin cât mai departe de anchete pe cei din serviciile de informaţii, procurorul general al României a semnat aceste protocoale. În parte, am respectat acel protocol, ceea ce însemna anumite informări între noi şi serviciile de informaţii. În mare parte, în ceea ce înseamnă anchetele penale, nu le-am respectat, a mai spus Morar.
Fostul şef al DNA şi judecător al Curţii Constituţionale a spus că prin acest volum nu încearcă să își spele reputația și să arunce cu noroi în ceilalți colegi de breaslă, ci vrea să le arate românilor ceea ce atrăit el în ultimii ani.
„Prima obiecţie pe care am primit-o din partea celor de la editură a fost că eu îmi fac statuie şi critic pe toată lumea. Am mai şters pe alocuri din ce-am scris, însă, până la urmă, este o istorie subiectivă. Nu am jignit în această carte, nu am vrut să supăr pe nimeni, dar nici să bucur pe nimeni. Este ceea ce am perceput eu în toţi aceşti ani”, a mai spus Daniel Morar.
Fostul judecător al CCR a făcut dezvăluiri și din spatele „dosarului Caltaboşul”, în urma căruia foştii miniştri Decebal Traian Remeş şi Avram Mureşan au fost condamnaţi la închisoare cu executare.
„Nu a fost un act deontologic, nu mă mândresc cu asta. Era o perioadă destul de grea. Trecuseră câţiva ani buni de când am preluat mandatul şi eram criticaţi încontinuu spunându-ni-se că, da, există acum dosare mari de corupţie, pe care noi le-am trimis în instanţă, dar nu se vede absolut nimic. Adică judecătorii nu ne dau dreptate. Şi de aici până la a spune că suntem ineficienţi nu era decât un pas”, a povestit magistratul.