„Dacă nu există ‘Brexit’, atunci va trebui să iau foarte în serios posibilitatea de a reveni (la conducerea UKIP). Cu toate că sunt încrezător că nu va trebui să fac acest lucru”, a declarat controversatul politician.
Farage și-a anunțat decizia de a renunța la conducerea UKIP la 4 iulie, după triumful taberei Brexit la referendumul din 23 iunie. Cu acea ocazie, liderul britanic a spus că va continua să-și ajute formațiunea și „mișcarea de independență” care, în opinia sa, se contura și în alte țări din interiorul blocului comunitar.
Politicianul britanic a mai renunțat o dată la conducerea UKIP după rezultatele slabe înregistrate de formațiunea sa la alegerile generale din 2015, dar a revenit asupra demisiei câteva zile mai târziu.
Cu toate că executivul de la Londra continuă pregătirile pentru activarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, care stabilește o perioadă legală de doi ani pentru ieșirea din UE, unele mass media au început să pună sub semnul întrebării termenele fixate de Londra, potrivit Agerpres.
Citeşte şi Brexit: Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană s-ar putea amâna până la sfârşitul anului 2019
Executivul condus de conservatoarea Theresa May a declarat public că nu intenționează să lanseze acest proces înainte de sfârșitul acestui an sau începutul lui 2017, ceea ce ar însemna că ieșirea propriu-zisă a Marii Britanii din UE ar urma să aibă loc undeva la începutul anului 2019.
Cu toate acestea, The Sunday Times a informat că Marea Britanie ar putea rămâne în UE până la „finalul lui 2019”, aproape un an mai mult decât termenul prevăzut inițial.