Fostul ministrul al Finanţelor Darius Vâlcov rămâne sub control judiciar

Fostul ministrul al Finanțelor Darius Vâlcov rămâne sub control judiciar după ce magistrații Curții de Apel București au respins ca nefondată contestația formulată de Vâlcov împotriva deciziei Tribunalului București care a constatat pe 20 ianuarie "legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar".
Iulian Tudor
06 feb. 2016, 12:35
Fostul ministrul al Finanţelor Darius Vâlcov rămâne sub control judiciar

Conform soluției definitive a Curții de Apel București pronunțată în Camera de Consiliu, joi, 4 februarie, în dosarul având ca obiect verificarea măsurilor preventive, a fost respinsă, „ca nefondată, contestația formulată de contestatorul inculpat Vâlcov Darius Bogdan împotriva încheierii pronunțate la data de 20.01.2016 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului București — Secția I Penală. Definitivă”, potrivit Agerpres.

Vâlcov a fost obligat la plata sumei de 150 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Tribunalul București a decis, pe 20 ianuarie, că măsura controlului judiciar față de Vâlcov, trimis în judecată pentru fapte de corupție, este legală și temeinică.

Dosarul în care Darius Vâlcov este trimis în judecată pentru luare de mită va fi trimis de la instanțele din București către Tribunalul Olt, după ce în luna ianuarie, magistrații Tribunalului București au admis excepția de necompetență teritorială invocată de fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, și au declinat în favoarea Tribunalului Olt competența de soluționare a cauzei.

Potrivit încheierii publicată pe 21 ianuarie în dosarul 43049/3/2015/a2, privind măsuri și excepții dispuse de judecătorul de cameră preliminară, a fost admisă „excepția de necompetență teritorială a Tribunalului București, invocată de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan și în consecință (…) declină în favoarea Tribunalului Olt competența de soluționare a cauzei privind pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, trimis în judecată sub control judiciar prin Rechizitoriul nr. 91/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție secția de combatere a corupției”.

Vâlcov, fost ministru al Finanțelor și fost primar al municipiului Slatina, este cercetat pentru fapte de corupție în mai multe dosare privind infracțiuni din perioada în care era primar cât și ulterior acelei perioade.

Darius Vâlcov este acuzat că, în calitate de primar al municipiului Slatina, a primit diferite sume de bani de la oameni de afaceri pentru derularea unor contracte între Primăria Slatina și firmele deținute de afaceriști. Contractele vizează reabilitarea termică a unor blocuri, reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina, extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare în județul Olt.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...