Decizia nu e definitivă și poate fi contestată.
Daniel Dragomir a fost reținut luni de procurorii anticorupție pentru trafic de influență și spălare de bani.
În același dosar, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 zile față de soția acestuia, Marinela Zoica Dragomir, cercetată pentru complicitate.
Fost ofiţer SRI, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare de bani
„În perioada octombrie 2012 — octombrie 2013, inculpatul Dragomir Daniel, care îndeplinea funcția de șef grupare sectoare informativ-operative în Direcția Generală de Prevenire și Combatere Terorism din cadrul SRI, beneficiind de ajutorul inculpatei Dragomir Marinela Zoica, a pretins și ulterior a primit de la un martor denunțător, administrator al unor societăți comerciale, suma totală de 2.030.353,32 de lei, echivalent a 462.567,61 de euro”, se arată într-un comunicat DNA.
Potrivit anchetatorilor, suma de 1.648.400 de lei, echivalent a 374.078 de euro, a fost primită în numerar, într-un cont bancar deschis pe numele altei persoane. El a mai primit 309.952 de lei, echivalent a 70.575 de euro, reprezentând finanțarea cheltuielilor necesare înființării, dotării și asigurării funcționării unei societăți comerciale, precum și un autoturism de lux marca Porsche Cayenne, precum și 72.000 de lei, echivalent a 18.000 euro, reprezentând salariul lunar de 8.000 de lei primit de soția sa, în calitate de administrator al acestei firme nou înființate.
„Sumele de bani (…) au fost pretinse și primite de către inculpatul Dragomir Daniel pentru a-și folosi influența, prin prisma funcției deținute, asupra unor funcționari publici, factori de decizie în cadrul Ministerului Finanțelor, Agenția Națională de Administrare Fiscală și Garda Financiară. Totodată, inculpatul i-a promis denunțătorului că-i va determina pe acei funcționari publici să îndeplinească sau să nu îndeplinească acte ce intrau în sfera atribuțiilor de serviciu sau erau contrare acestora, în legătură cu rambursarea la timp, de către firmele martorului denunțător, a unor sume de bani, solicitate cu titlu de TVA de la bugetul de stat, sau stoparea unor controale fiscale”, se precizează în comunicat.
Cei doi inculpați mai sunt acuzați că au transferat succesiv sumele primite în conturi care le aparțineau lor sau unor membri ai familiei, iar ulterior au constituit depozite și au cheltuit o parte din bani în interes personal, în scopul disimulării originii ilicite a sumei de 1.648.400 de lei provenită din infracțiuni de corupție.