Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, la Bucureşti. Fiul lui e cercetat pentru şantaj

Fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, a venit marţi la Bucureşti, după ce unul dintre fiii lui, Sergiu Lucinschi, a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA într-un dosar în care este cercetat pentru şantaj şi trafic de influenţă.
Romania TV
07 apr. 2015, 11:56
Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, la Bucureşti. Fiul lui e cercetat pentru şantaj

Petru Lucinschi a ajuns în România cu o aeronavă a companiei Tarom, în jurul orei 10:45, potrivit infoprut.ro. Sursa citată informează că Lucinschi era foarte agitat, iar înainte de decolare, a vorbit foarte mult la telefon. Infoprut.ro mai scrie că Petru Lucinschi ar urma să se vadă la Bucureşti cu foști colaboratori și cu fostul președinte al României, Ion Iliescu.

Sergiu Lucinschi se află sub control judiciar până din 1 aprilie până în 30 mai. În timpul controlului judiciar, Sergiu Lucinschi are interdicţie să părăsească România şi să comunice cu suspecţii, denunţătorii, martorii şi experţii din dosar. De asemenea, Sergiu Lucinschi trebuie să meargă la Poliţia Oraşului Voluntari, judeţul Ilfov, în zilele stabilite prin programul de supraveghere, să se prezinte în faţa procurorilor sau la instanţă ori de câte ori este chemat şi să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa.

Procurorii DNA l-au reținut pe fiul fostului președinte Lucinschi în noapte de luni spre marți (30 – 31 martie) pentru șantaj și trafic de influență. După expirarea ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore, Sergiu Lucinschi a pus sub control judiciar pentru 2 luni.

Procurorii DNA au reţinut că în perioada decembrie 2014 – martie 2015, Sergiu Lucinschi l-a șantajat pe omul de afaceri Alexandru Horpos cu o plângere penală pe care a depus-o la DIICOT, în schimbul sumei de 4 milioane de euro. De asemenea, Lucinschi i-ar fi promis omului de afaceri că va depune diligențele necesare astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor într-o infracțiune pentru care, la retragerea plângerii prealabile.

În aceeași perioadă Sergiu Lucinschi a pretins că are influență, direct și indirect (mediat), asupra organelor judiciare implicate în instrumentarea unor cauze penale care-l priveau pe omul de afaceri.

În acest sens, Lucinschi i-a mai promis omului de afaceri că va determina organele judiciare să dispună efectuarea de demersuri pentru ridicarea unor sechestre instituite asupra bunurilor omului de afaceri și pentru soluționarea dosarelor într-o manieră favorabilă acestuia din urmă, indiferent de probele existente.

La data de 17 martie 2015, pentru acest „ajutor”, Lucinschi a pretins și a primit de la omul de afaceri, dreptul de creanță asupra sumei de 2.000.000 euro, în forma unui contract fictiv de împrumut.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Minge de foc traversează cerul deasupra Statuii Libertății, provocând panică și investigații ample
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'