Instanţa Supremă a menţinut sentinţa dată de instanţa de fond din mai 2018. Astfel, Cătălin Ceort va ajunge în spatele gratiilor pentru patru ani.
În acelaşi dosar, Victor Ignat, la data faptei avocat din Bucureşti, a primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită, el fiind obligat la muncă în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile în cadrul Primăriei Voluntari sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov.
Potrivit DNA, în decembrie 2016, în mod indirect, prin intermediul lui Ignat, Cătălin Ceort a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, într-un dosar penal aflat în instrumentarea procurorului.
Banii au fost pretinşi de Ceort în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluţii favorabile faţă de martorul respectiv.
DNA menţionează că, în 27 decembrie 2016, în scopul arătat, Victor Ignat a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.