„Serviciile prestate de Links Associates pentru Oltchim sunt uzuale pentru o firmă care activează în domeniul comunicării„, susţine Corina Vinţan.
Firma lui Corina Vinţan s-a ocupat de promovarea Oltchim în media în vederea privatizării, „compania dorind să atragă atenţia investitorilor externi serioşi”.
Pentru suma amintită, compania Corinei Vinţan se angaja să redacteze comunicate de presă pentru Oltchim, să organizeze conferinţe de presă, materiale publicitare, interviuri.
Într-o intervenţie telefonică la România TV, Vinţan a caracterizat suma de 500.000 de euro drept „o fabulaţie”. „Contractul cu Oltchim a fost pe şase luni, s-a executat doar o parte din el. A fost în valoare de 55.000 de euro, la care s-au adăugat 76.000 de euro costurile evenimentelor pe care le-am organizat„, a declarat Corina Vinţan.
„A fost un contract pe care mi l-am dorit foarte mult. Oltchim era sub atacul unui acţionar minoritar ce încerca să submineze interesele combinatului. Nu am fi vrut ca acest combinat să fie preluat în mod ostil (…) Am crezut că se putea face ceva mult mai bine pentru salvarea combinatului”, a spus fosta purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe.
Vinţan a precizat că a lucrat îndeaproape cu fostul director de la Oltchim, Constantin Roibu, inclusiv pentru găsirea unui investitor strategic dispus să preia combinatul. La încheierea contractului, şi-ar fi exprimat interesul o companie importantă din Rusia şi una din ţările arabe. Ulterior, situaţia combinatului s-a deteriorat.
„Motivul a fost indiferenţa guvernului României faţă de situaţia Oltchim şi denigrarea în presă făcută de către PCC. Ulterior, băncile şi-au retras finanţarea, iar partenerii externi au început să aibă îndoieli privind managementul companiei”, a explicat Corina Vinţan.