UPDATE Fostul şef al Serviciului Accidente din Brigada Rutieră a Capitalei spune că dosarul muşamalizării propriului accident în care a fost trimis în judecată alături de alţi zece agenţi şi ofiţeri de poliţie este o răzbunare pentru denunţul pe care l-a făcut împotriva procurorului Maximilian Bălăşescu, condamnat ulterior la cinci ani de închisoare pentru luare de mită.
„M-au trimis în judecată acum, după un an şi jumătate. Nu înţeleg de ce a durat atât de mult să termine o anchetă atât de simplă. Mai bine că merg în faţa instanţe să pot să mă apăr”, a declarat Marius Maghiari pentru News.ro.
Fostul şef al Serviciului Accidente din Brigada Rutieră susţine că dosarul său a fost făcut ca replică la denunţul formulat de el împotriva fostului procuror Maximilian Bălăşescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.
„Eu am fost implicat în denunţul pe care l-am făcut împreună cu cumătrul meu Sebastian Dobrescu împotriva acelui procuror Maximilian Bălăşescu care mi-a cerut 300.000 de euro şpagă prin intermediul lui Marian Simirianu. Amândoi au fost arestaţi. Povestea cu vrăjitoarele şi cu Oana Zăvoranu. Eu cred că, până la urmă se va dovedi această complicitate. Acest dosar este replica la denunţul pe care l-am făcut împotriva procurorului Maximilian Bălăşescu”, mai spune Maghiari.
Poliţistul crede că urmărirea penală a fost un prilej foarte bun să fie obţinute mandate de supraveghere tehnică în aşa fel încât să fie cunoscute mai multe detalii despre el.
„În contextul acestor acuzaţii grave s-au putut folosi mijloace pentru urmărirea mea, pentru punerea sub ascultare a telefoanelor, a unui filaj. S-au folosit toate mijloacele acestea prin care să se găsească ceva despre mine. S-au folosit de aceste acuzaţii grave, de părăsirea locului accidentului, în condiţiile în care autorul accidentului, în speţă eu, am fost găsit de poliţie la spital. În 15 ani, de când lucrez la Brigada de Poliţie Rutieră nu am reţinut în sarcina cuiva părăsirea locului accidentului când am găsit autorul accidentului cu victima la spital”, mai spune Maghiari.
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti îl acuză pe Marius Maghiari de părăsirea locului accidentului, modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, participaţie improprie la fals intelectual, instigarea la fals intelectual şi instigare la abuz în serviciu.
Mihăiţă-Georgică Anghel, Gheorghe Ovidiu Sanfira, Marian Marius Lupu Pasare, Ion Daniel Bocan, Nicolae Smercinschi, Cristian Trandafir, Liviu Cânea, Auraş Ţuţui, Daniel Pistea, Marius Mihai Zaharia au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu, fals intelectual şi tentativa la fals intelectual.
„La data de 08.06.2015, în timp ce conducea un autovehicul, inculpatul Maghiari Marius a lovit şi proiectat pe carosabil persoana vătămată T.A., după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de cercetare penală sau a procurorului. În aceleaşi împrejurări, inculpatul a modificat starea locului prin luarea victimei şi plecarea cu autoturismul implicat în accidentul rutier, precum şi ştergerea urmelor accidentului prin transportarea victimei la o unitate spitalicească, unde a susţinut ca victima prezinta traumatism cranio-cerebral ca urmare a căderii accidentale de la 4-5 metri înălţime”, precizează procurorii.
Procurorii spun că Maghiari s-a prezentat spitalul Elias cu victima sa şi i-ar fi spus medicului să treacă în foaia de observaţie medicală că victima prezintă leziuni ca urmare a căderii de la înăţime ca urmare a unui accident casnic, lucru care ar fi shimbat strategia pentru investigatii meicale şi a planului de tratament.
„La aceeaşi dată, în scopul de a se sustrage urmăririi penale, cu ocazia întocmirii procesului verbal de constatare încheiat de agenţii de ordine publică (inculpaţii Sanfira Gheorghe Ovidiu şi Anghel Mihăiţă) din cadrul Secţiei 2 Poliţie, inculpatul a determinat atât direct cât şi indirect (prin intermediul inculpatului Lupu Pasare Marian Marius) cu ştiinţă, consemnarea unor aspecte nereale şi omisiunea menţionării unor aspecte esenţiale, pentru a rezulta aparenţa situaţiei de fapt susţinute, deşi constatările conduceau indubitabil la faptul că nu a fost vorba de un accident casnic, ci de un accident rutier. Astfel determinaţi , inculpaţii Sanfira Gheorghe Ovidiu şi Anghel Mihăiţă au menţionat nereal faptul că victima se află în stare de amnezie retrograda evenimentului şi că nu-şi amintea nimic în legătură cu evenimentul traumatic.
Toate acestea în condiţiile în care medicul specialist ortoped de la Spitalul de Urgenţă Elias din Capitală consemnase suspiciune că pacienta ar fi fost pieton, victima unui accident de circulaţie.
„În privinţa inculpatului Bocan Ion Daniel, s-a reţinut că, la data de 08.06.2015, în calitate de şef al Secţiei 2 de Poliţie, în mod intenţionat a încălcat obligaţiile de serviciu în sensul că, preluând sesizarea unităţii spitaliceşti cu privire la vătămarea corporală in condiţii suspecte a numitei T. A., a dat dispoziţii direct şi nemijlocit subordonaţilor săi în sensul neefectuării actelor de urmărire penală care se impuneau, deşi existau indicii privind infracţiunea flagrantă de părăsirea locului accidentului”, consemnează procurorii în actul de trimitere în judecată.