Potrivit datelor postate pe portalul instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis, miercuri, cererile formulate de cei doi inculpați și a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, atât în cazul lui Ispas, cât și în cazul lui Saghel.
Citeşte şi: Fostul şef din BCCO Ploieşti Emanuel Saghel, scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu
Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 ore de la comunicare, pentru inculpați și procuror, scrie Agerpres.
Constantin Ispas și Emanuel Saghel au fost arestați preventiv în luna august, într-un dosar care vizează mai multe fapte de corupție și în care mai este urmărit penal și fostul adjunct al șefului IJP Prahova, Adrian Rădulescu.
Potrivit DNA, Constantin Ispas este acuzat de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, cercetare abuzivă, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, iar Adrian Rădulescu este urmărit penal pentru două infracțiuni de cercetare abuzivă.
Totodată, ofițerul de poliție judiciară Emanuel Saghel este acuzat de luare de mită, trafic de influență, șantaj și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
Procurorii DNA Ploiești au efectuat, miercuri, patru percheziții domiciliare în județul Prahova, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție comise în cursul anului 2015.
Potrivit unor surse judiciare, descinderile au avut loc la domiciliile a trei foști ofițeri SRI, respectiv Daniel Florea, Petre Sever și Florin Gulianu, ele având legătură cu dosarul în care sunt urmăriți penal penal Constantin Ispas, Emanuel Saghel și Adrian Rădulescu.
Perchezițiile de la cei trei foști ofițeri SRI au fost efectuate în contextul unor verificări privind suspiciunea de comitere a unor infracțiuni de complicitate la șantaj, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.
Procurorii au ridicat probe care vor fi valorificate în dosar, iar în urma perchezițiilor cei trei nu au fost duși la audieri, sursele menționate precizând că ei nu au calitate în dosar.
Foștii ofițeri SRI Daniel Florea și Sever Petre lucrează la Poliția Locală Ploiești, aceștia având funcția de șef al Serviciului Evidența Populației, respectiv șef al Serviciului Intervenții.
Fostul şef al DGA Prahova rămâne în arest preventiv încă 30 de zile
Totodată, Florin Gulianu a fost angajat al Poliției Locale Ploiești, iar toți cei trei foști ofițeri SRI apăreau pe lista de martori cu care fostul director general al acestei instituții, Cristinel Toader, trimis în judecată de DNA pentru mai multe fapte de corupție, nu avea voie să comunice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.