Cătălin Harnagea, fost şef al SIE: Serviciul putea recruta magistraţi în 1997-2001

Fostul director al Serviciului de Informații Externe în perioada 1997-2001, Cătălin Harnagea, a declarat la Europa FM că serviciile secrete puteau recruta magistrați în acei ani.
Romania TV
14 oct. 2014, 18:23
Cătălin Harnagea, fost şef al SIE: Serviciul putea recruta magistraţi în 1997-2001

Cătălin Harnagea susţine că nu exista un obstacol legislativ pentru SIE de a recruta magistraţi în perioada în care a fost el ministru. „Singura lege care nu ar fi permis lucrul ăsta era Statutul Magistraților – Legea 92. Iar Legea 92, între 1992 și 2004, permitea acest lucru, iar SIE nu a comis nicio infracțiune în clipa de față, astăzi. Singura persoană care o comis o infracțiune este cel care a dezvăluit, a deconspirat numele unui ofițer. Că e real, că nu e real, asta e o altă discuție,” a declarat Cătălin Harnagea la Europa FM.

În aceste condiţii, cel care ar trebui să dea explicaţii în faţa organelor de justiţie ar fi preşedintele Băsescu. „Nu cred că SIE ar trebui să dea vreun răspuns, după părerea mea, la fel cum nu cred că ceea ce ar trebui să se întâmple acum este ca, în Parlament, comisia de control a SIE să se întrunească să îi ceară nu știu ce. În clipa de față, singura instituție, singura persoană care a comis o infracțiune este președintele României”, a apreciat Harnagea.

Victor Ponta a fost ofiţer SIE, a declarat Traian Băsescu. „Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE”, a anunţat preşedintele, precizând că acest lucru arată şi „saltul lui”. „A fost, în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Nu este nicio bombă, este o realitate pe care eu sunt gata să o demonstrez”, a mai declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Băsescu a povestit că a avut conflicte cu serviciile secrete, care au refuzat să-i confirme acest lucru. Mai mult, presedintele Traian Basescu l-a acuzat pe fostul director SIE Teodor Melescanu că l-a ajutat pe Victor ponta sa isi acopere trecutul de ofiter acoperit. Teodor Melescanu ar fi cel care a propus hotararea prin care erau extinse informatiile clasificate ale SIE si asupra identitatii fostilor ofiteri acoperiti.

„Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleșcanu. Asta a afectat încrederea mea în conducerea Serviciului. După ce am așteptat un timp, am deschis o corespondență oficială: l-am rugat să-mi comunice dacă în Guvern există ofițeri-acoperiți sau foști ofițeri acoperiți. Și mi-a dat hotărârea de guvern prin care mi s-a spus că este secret de stat. Or, eu am acces la secretele de stat. Președintele cere informații despre acoperiți în Guvern. Ambele servicii le-am întrebat cu privire la Guvern. Unde este lucru extrem de în neregulă. Am văzut hotărârea trecută prin CSAT. S-a creat un precedent. Președintele a cerut în mod legitim o informație unui serviciu secret. Și mi s-a comunicat că este secret conform HG”, a declarat Băsescu la emisiunea Jocuri de Putere.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
Playtech.ro
Test de atenție pentru cei cu ochi ageri de vultur. Găsește banana ascunsă din imagine în doar 7 secunde
DailyBusiness
Lovitură cruntă din partea BNR! Cresc ratele românilor
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Românii care trebuie să-și verifice cardurile. Se dau banii de la stat
Ego.ro
Ținuta de mii de euro pe care Carmen Iohannis a purtat-o la Jocurile Olimpice de la Paris. Poșeta de designer a atras toate privirile
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de vijelii puternice, până marți noapte! Cele 13 județe în care se vor resimți fenomenele meteo severe
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
INSP avertizează asupra pericolului virusului West Nile transmis prin înțepătura de țânțar
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!