FOTO: Buton secret descoperit într-un Audi, la ITP. Ce activa șoferul din telecomandă

Incredibil ce a putut să facă un șofer din Bacău, prins în trafic cu ITP-ul expirat. Polițiștii i-au reținut certificatul de înmatriculare, iar pentru a-l putea recupera, proprietarul a trebuit să treacă „examenul" de la sediul RAR, pentru efectuarea inspecției tehnice periodice. 
Filip Stan
01 sept. 2022, 18:41
FOTO: Buton secret descoperit într-un Audi, la ITP. Ce activa șoferul din telecomandă

Inginerii l-au prins pe șofer în „off-side”. Aceștia au descoperit un buton secret în torpedoul mașinii. Când au descoperit ce făcea acel buton, inginerii au decis instant să respingă pe loc inspecția tehnică.

„Posesorul acestui autovehicul a venit la RAR Bacău pentru redobândirea certificatului de înmatriculare, reținut pentru lipsa ITP. Până aici, nimic anormal am putea spune, cu excepția faptului că a circulat fără inspecția tehnică periodică valabilă. Si cu excepția lipsei filtrului de particule (DPF).

Și cu excepția prezenței unui sistem de tipul ‘exhaust cut-off’, care putea fi activat cu telecomanda din torpedou. Practic, această improvizație face ca evacuarea gazelor și a sunetului să se facă înainte de toba finală.

Lipsa filtrului de particule (DPF), combinată cu schimbarea fluxului normal al evacuării, nu mai asigură încadrarea în norma de poluare specifică acestui autovehicul și reprezintă o modificare neomologată adusă sistemului de evacuare. Pe scurt, motiv de respingere la inspecția tehnică periodică”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Registrului Auto Român.

 

Amenzi mai mari pentru șoferi

 

S-au mărit amenzile pentru șoferi, în 2022. Conform Codului Rutier, șoferii care obișnuiesc să își decoreze mașina cu diferite accesorii care reduc vizibilitatea riscă amenzi de aproape 3.000 de lei.

Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că utilizarea camerelor de bord este interzisă, în anumite situații. Cei care nu respectă legea riscă se aleagă cu o amendă, potrivit Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor Personale din România (ANSPDCP).

Filmulețele înregistrate cu camera de bord pot fi utilizate doar în cazul în care sunt prezentate unui polițist, instanței sau unor terți, în urma unui eveniment neplăcut, respectiv în scop personal. Este interzisă publicarea imaginilor în spațiul public, deci pe internet: în social media sau mass-media, dacă sunt surpinse persoane din interiorul mașinii.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!