Inginerii l-au prins pe șofer în „off-side”. Aceștia au descoperit un buton secret în torpedoul mașinii. Când au descoperit ce făcea acel buton, inginerii au decis instant să respingă pe loc inspecția tehnică.
„Posesorul acestui autovehicul a venit la RAR Bacău pentru redobândirea certificatului de înmatriculare, reținut pentru lipsa ITP. Până aici, nimic anormal am putea spune, cu excepția faptului că a circulat fără inspecția tehnică periodică valabilă. Si cu excepția lipsei filtrului de particule (DPF).
Și cu excepția prezenței unui sistem de tipul ‘exhaust cut-off’, care putea fi activat cu telecomanda din torpedou. Practic, această improvizație face ca evacuarea gazelor și a sunetului să se facă înainte de toba finală.
Lipsa filtrului de particule (DPF), combinată cu schimbarea fluxului normal al evacuării, nu mai asigură încadrarea în norma de poluare specifică acestui autovehicul și reprezintă o modificare neomologată adusă sistemului de evacuare. Pe scurt, motiv de respingere la inspecția tehnică periodică”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Registrului Auto Român.
S-au mărit amenzile pentru șoferi, în 2022. Conform Codului Rutier, șoferii care obișnuiesc să își decoreze mașina cu diferite accesorii care reduc vizibilitatea riscă amenzi de aproape 3.000 de lei.
Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că utilizarea camerelor de bord este interzisă, în anumite situații. Cei care nu respectă legea riscă se aleagă cu o amendă, potrivit Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor Personale din România (ANSPDCP).
Filmulețele înregistrate cu camera de bord pot fi utilizate doar în cazul în care sunt prezentate unui polițist, instanței sau unor terți, în urma unui eveniment neplăcut, respectiv în scop personal. Este interzisă publicarea imaginilor în spațiul public, deci pe internet: în social media sau mass-media, dacă sunt surpinse persoane din interiorul mașinii.