De curând, o româncă care s-a dus la un restaurant elen și a comandat o ciorbă de pește a povestit experiența neplăcută pe care a trăit-o atunci când a primit nota de plată.
Chiar dacă Grecia este în continuare una dintre cele mai populare destinații turistice preferate de români, cel puțin în ultimii doi ani, prețurile au crescut foarte mult.
Românca despre care vorbeam mai sus a mers să mănânce la un restaurant și a rămas șocată să vadă că trebuia să plătească suma de 18 euro, echivalentul a 89 de lei, pentru o ciorbă de pește.
„Îmi pare rău pentru voi, dragilor. Dar că sa vă consolam și noi am avut o experiență urâtă azi la taverna Elena din Nydri. Am vrut să mâncăm o ciorba de pește, era trecută în meniu, dar fără preț. Am întrebat dacă au și ne-au răspuns că da, doar că și noi am greșit că nu am întrebat cât e porția. Surpriza a fost la final…..18 euro porția…”, a scris românca pe Facebook, potrivit playtech.ro.
Citește și: Numărul cazurile de coronavirus a explodat în Grecia. Sunt estimate peste 50.000 de infectări pe zi
Autorităţile din Grecia sunt în alertă, după ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut considerabil în această perioadă. Medicii avertizează că sunt peste 50.000 de infectări pe zi.
Nokos Tzanakis, profesor de pneumologie la Atena, susţine că, potrivit estimărilor sale, numărul infectărilor este mult mai mare decât ce raportează oficial autorităţile.
Renumitul profesor de pneumologie este de părere că numărul cazurilor de COVID-19 în Grecia a trecut de 50.000 pe zi. „În realitate, sunt mult mai multe cazuri decât se raportează. Cred că sunt peste 50.000 pe zi. Suntem foarte aproape de vârf”, a explicat profesorul, potrivit realitatea.net.
Acesta spune că vârful se va prelungi și va dura pe tot parcursul lunii iulie. Referitor la administrarea dozei patru, renumitul profesor a reiterat recomandarea pentru cei trecuți de 60 de ani, în timp ce pentru persoanele cu vârsta între 50 și 60 de ani a spus că ar trebui să discute problema cu medicul lor pentru că depinde de starea lor de sănătate.
Deşi numărul cazurilor de COVID-19 este destul de mare în Grecia, profesorul nu consideră că ar fi necesară revenirea la obligativitatea folosirii măştii de protecţie.
„Nu este nevoie să se impună folosirea măștii. Cine nu se simte în siguranță trebuie să poarte masca. Fiecare să se gândească la responsabilitatea individuală, care într-o anumită măsură este și colectivă, pentru a-și proteja rudele”, a mai spus profesorul grec.