FOTO | Cum arată Viorel Lis la șase luni după ce nu a mai ieșit deloc din casă. Oana Lis a ajuns la capătul puterilor

Viorel Lis nu se mai poate deplasa, iar de șase luni fostul edil al Bucureștiului a rămas închis în propiul apartament. Oana Lis este la capătul puterilor, însă rezistă eroic și continuă să îl îngrijească.
Filip Stan
27 aug. 2024, 20:43
FOTO | Cum arată Viorel Lis la șase luni după ce nu a mai ieșit deloc din casă. Oana Lis a ajuns la capătul puterilor
FOTO | Cum arată Viorel Lis la șase luni după ce nu a mai ieșit deloc din casă. Oana Lis a ajuns la capătul puterilor

Fostul primar general al Bucureștiului și lider PNȚCD, Viorel Lis, a fost surprins în primele imagini după șase luni de izolare completă în apartamentul său din Capitală. Într-un interviu exclusiv acordat pentru FANATIK, soția sa, Oana Lis, a dezvăluit care este starea actuală de sănătate a fostului edil și cât de dificile sunt provocările cu care se confruntă familia lor.

Viorel Lis a rămas cunoscut pentru perioada petrecută în fruntea capitalei între 1997 și 2000, însă, din păcate, politicianul a trecut printr-o transformare dramatică în ultimii ani. De șase luni, fostul primar nu a mai ieșit din apartamentul său, având nevoie de asistență constantă pentru a se deplasa și a-și îndeplini activitățile zilnice. În ciuda situației dificile, Oana Lis, soția sa, rămâne alături de el și îi oferă tot sprijinul necesar.

Citește și: Laurențiu Reghecampf, pus la pământ de fiica Anamariei Prodan! Postarea plină de săgeți făcută de Rebecca: „Să nu aibă nimeni un tată sau un soț cum este el”

Oana Lis a mărturisit că pentru ea este din ce în ce mai dificil să facă față, iar oboseala își spune cuvântul. Ea afirmă că, din acest motiv nici nu mai are prea multă răbdare să acorde interviuri sau să interacționeze cu presa, însă de cele mai multe ori acceptă strict de dragul lui. Fostul edil suferă că prietenii, cunoștințele nu-l mai caută de când are problemele de sănătate, și nu-l mai vizitează. Simte că parcă a fost dat uitării, iar momentele în care presa se mai întreabă care este starea lui îi aduc o oarecare bucurie, tocmai din acest motiv.

“În primul rând, îți mulțumesc că te-ai gândit la noi, că m-ai sunat. Pentru că, cum să zic, contează pentru Viorel. Mai ales pentru Viorel, contează că lumea încă nu l-a uitat, că se gândește la el. Știi că e o vorbă „când nu mai vorbește nimeni de tine, ești ca și mort”. Așa că el se bucură că mai întreabă lumea de el. Eu, de multe ori, pentru că nu mai am energie, sunt obosită, nu mai am chef să vorbesc cu lumea sau să mai răspund la întrebări. Sau să mă duc la toate evenimentele, la emisiuni. Dar lui îi place. El a fost tot timpul o persoană socială, sociabilă, în mijlocul oamenilor. Și probabil că îi este dor de asta. Așa că el m-a convins să răspund la întrebări.

Viorel n-a mai ieșit din casă de șase luni, de la ziua lui, nu se poate deplasa singur. Unele zile sunt mai grele din punct de vedere al sănătății și fără ajutor nu putem. El este și un bărbat înalt, mare, și dacă are dureri, nu pot să-l îmbrac. Stăm la bloc, e greu cu deplasarea pe stradă, adică este foarte, foarte complicat. Așa că am ales să stea acasă. Este greu dacă te gândești că a călătorit în toată lumea asta, în China, în America. S-a plimbat, a făcut atâtea lucruri și dintr-o dată să rămâi, cum să zic, numai în casă. Dar pe de o parte, în orice situație trebuie să vezi partea bună, așa că decât în mormânt, decât la azil, decât nu știu pe unde, pe la spital, e bine să fii acasă, în confortul casei tale”, a explicat Oana Lis.

În perioadele în care i-a fost extrem de rău și a ajuns cu el la spital, Oana a stat lângă el, la patul lui, și ziua, și noaptea.

“Una bună, zece rele, așa sunt zilele mele. Din fericire, reușesc să-mi iau puterea din felul meu de a fi, din credința în Dumnezeu. Din faptul că mi-am asumat această decizie și merg până în pânzele albe. Adică atunci când îți asumi ceva, nu există altă variantă, nu te gândești la trecut, cum ar fi fost. Pur și simplu te gândești să faci cât poți de bine.De trei ani, adică, mă rog, de când cu pandemia, stăm mai mult acasă, dar Viorel este bolnav de cel puțin 7 ani. Am umblat prin spitale până am găsit tratamentul potrivit pentru el, adică au fost multe, multe, multe. Am și fost internată cu el de câteva ori. Nu mă ajută cineva efectiv să-l îngrijesc. Eu îl îngrijesc și am zis că mândră că pot să fac asta. Mă rog, rareori, am mai chemat, atunci când Viorel a fost în stări mai grave. Am mai chemat să mă ajute la spălat, la curățenie, când nu am mai putut eu. Au fost și momente bineînțeles, pentru că nu sunt nici eu robot, dar, în general, eu mă ocup”, a mai declarat Oana.

Care este cea mai mare dorință a lui Viorel Lis

Viorel Lis îi este recunoscător Oanei și realizează că viața lui nu ar fi fost la fel fără ea. Tocmai de aceea, dorințele pe care acesta le mai are de la viață sunt raportate la Oana și la starea lui de sănătate.

”Vreau să fiu iar sănătos, să stau cât mai mult cu Oana și să am mai mulți bani.”, a spus Viorel Lis.

Din păcate, starea de sănătate a fostului edil nu s-a mai îmbunătățit. În continuare, acesta are nevoie de tratamentul său care nu este deloc unul ieftin. Pentru a face rost de bani.

Citește și: Bianca Rus, dezvăluiri neașteptate despre lupta pentru o siluetă perfectă! Cum a reușit să scape de 70 de kilograme: „Nu mai eram sănătoasă”

Spynews
Cuvintele folosite de ispita Marcel Andrei la Insula Iubirii 2024 au devenit virale. Ce înseamnă "chulo" sau "alandala"
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Cele 5 zodii pentru care cad bani din cer în toamna lui 2024. Racii, printre cei mai avantajați
Capital.ro
Putin a dat ordinul. Decizia istorică de care se temea planeta: Totul pentru victorie
Playtech.ro
Decolteul i-a jucat feste. Andreea Bănică, dezlănțuită în concert: M-am uitat de 30 de ori la clip!
DailyBusiness
ALERTĂ! Mai multe râuri din țară au secat, iar oamenii nu mai au ape în fântâni
Adevarul
Cum ar arăta Pământul dacă toată gheața terestră se va topi. Marile orașe ale lumii vor dispărea pur și simplu
Spynews
Mai trăiește sau nu Luiza Melencu? Răspunsul dat de bunicul fetei dispărute. Ce premoniție a avut bărbatul înainte ca ea să dispară de acasă
Spynews
Rețeta de vinete la borcan a Gabrielei Cristea. Cum gătește prezentatoarea TV preparatul pe care îl va servi în iarnă / VIDEO
Evz.ro
Un nou drum de mare viteză în România. Va face legătura direct cu A3
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Andreea Bănică a COMIS-O GRAV! Când s-a întors și a început să danseze, publicul a ÎMPIETRIT! „Ești o depravată sincer, altceva decât să...”
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
„Prin mila și bunătatea lui Dumnezeu…”. Mesajul transmis de Ministrul Familiei după ce s-a răsturnat cu mașina în șanț, pe DN7
Capital.ro
Doliu în Biserică. România a pierdut cel mai iubit părinte: Dacă n-aș fi fost preot, n-aș fi fost nimic
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
Primarul Parisului, Anne Hidalgo, înoată din nou în Sena, pregătind o vară acvatică pentru cetățeni
MediaFlux
RISC de ACCIDENT nuclear! Centrala nucleară din Rusia, LOVITĂ de ucraineni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...