Șefii de la Dacia promit că achiziționarea unui model hybrid va fi o investiție inteligentă pe termen lung. Noul motor oferă o reducere a consumului de combustibil cu 40% față de un motor termic echivalent în mediul urban, potrivit celor de la Dacia, scrie presa de specialitate.
Vești excelente pentru șoferi. Sistemul hybrid pe care Jogger îl va primi va fi format dintr-un motor pe benzină de 1,6 litri și două motoare electrice.
Motorul termic dezvoltă 90 de cai putere, iar motorul electric dezvoltă o putere de 50 cai putere. Celălalt motor este un demaror/generator de înaltă tensiune. Cutia de viteze este una automată electrificată, cu 4 trepte dedicate motorului termic și alte două, pentru cel electric.
Modelul Jogger dispune de un sistem de frânare regenerativă. Mai exact, este vorba despre o capacitate înaltă de recuperare a energiei bateriei de 1,2 kWh, la care se adaugă eficiența cutiei automate.
Super-bateria de la Dacia oferă posibilitatea de a rula în oraș în mod 100% electric până la 80% din timp. Bateria se încarcă în mers în timpul frânării sau când mașina face frână de motor.
Dacia a reușit să rezolve una dintre cele mai des întâlnire probleme la șoferii de mașini electrice, autonomia. Bateria pentru Jogger este de peste 900 km. Bateria sistemului hibrid dispune de o garanție de 8 ani sau 160.000 km.
Dacia a trecut printr-o mulțime de schimbări, de-a lungul ultimelor decenii, de când compania a fost achiziționată de francezi.
Cele mai vechi modele de la Dacia au ajuns piese de muzeu. 2000 este cel mai rar model fabricat de Dacia. De asemenea, este și cel mai rapid, fabricat special pentru Nicolae Ceaușescu. O mașină din această serie se află abandonată, pe o stradă din România.
Dacia 2000 este, de fapt, un Renault 20 asamblat în uzina de la Mioveni. Modelul a intrat în istorie cu cea mai mare capacitate cilindrică.