Se spune că Baba Anujka obișnuia să omoare oamenii cu ajutorul „apei magice”, compusă din diverse plante și substanțe otrăvitoare. Celebra asasină era căutată de oameni din ținuturi îndepărtate pentru a oferi băutura ucigașă.
Persoanele de lichidarea cărora Baba Anujka s-a ocupat personal au fost toate de sex masculin. Toți mureau la doar câteva zile după ce consumau băutura. Bunicuța și-a făcut propriul laborator în casă, după ce partenerul ei de viață s-a stins, din cauze necunoscute.
Inițial, Anujka avea reputație de vraci, care ofere leacuri salvatoare. Și-a dezvoltat pasiunea pentru medicină și chimie și mai apoi, ea a început să prepare și băuturi ucigașe.
Vrăjitoarea a avut 11 copii, dintre care doar unul a reușit să supraviețuiască până la vârstă adultă.
Controversatul personaj istoric putea vorbi cinci limbi străine.
Uneori, asasinul oferea „tratamentul” diluat, pentru a-i scăpa de serviciul militar pe cei care erau dispuși să se îmbolnăvească într-o manieră „controlată”.
Vrăjitoarea din Banat a fost arestată prima dată în anul 1914, dar a fost eliberată apoi, pentru că justiția nu avea probe concludente. Totuși, autoritățile au reușit să-i dovedească vinovăția 14 zile mai târziu, după eliberare. Baba Anujka făcuse o mare greșeală. Nu preparase ea băutura otrăvitoare, ci o asistentă. Astfel, otrava nu a fost suficient de puternică, iar victima a apucat să consulte un medic, înainte de a deceda.
În faţa instanţei a depus mărturie o femeie care a recunoscut plata a 5.000 de dinari pentru sticluţa ucigaşă. Celebra asasină, în vârstă de 92 de ani la acea vreme, s-a ridicat şi a pălmuit martorul, moment în care judecătorul a ameninţat că o va îndepărta în lanţuri din sală.
Cazul a fost puternic mediatizat în ziarele din Europa şi Statele Unite. Baba Anujka a fost condamnată la 15 ani de închisoare, dar nu şi-a executat întreaga pedeapsă. Bunicuța a fost graţiată în 1936, după opt ani de detenție, la vârsta de 100 de ani. Anujka a murit la 102 ani.
Se crede că în general, poțiunile Babei Anujka aveau în compoziție arsenic, mercur și plante etnobotanice, pe care le vindea pentru 2.000 – 10.000 de dinari.