FOTO. Primele efecte ale cutremurului de 5,7 din Gorj. „S-a mişcat toată clădirea, n-am mai trăit aşa ceva!”

Un nou cutremur a zguduit la propriu Oltenia. Mai multe magazine din Gorj au fost devastate în urma cutremurului de 5,7 grade care a avut loc marți după-amiază.
Alina Costache
14 feb. 2023, 16:14
FOTO. Primele efecte ale cutremurului de 5,7 din Gorj.
FOTO. Primele efecte ale cutremurului de 5,7 din Gorj

Primele efecte ale cutremurului de 5,7 din Gorj. Seismul a fost atât de puternic încât produsele de pe rafturile magazinelor s-au prăbușit. Rețelele de socializare sunt pline cu imagini din diverse magazine devastate de cutremurul de marți.

Citește și Gheorghe Mărmureanu, după cutremure: „Sunt probleme pentru că Africa se rupe în două”

Primele efecte ale cutremurului de 5,7 din Gorj

Zona Olteniei nu este cunoscută ca fiind una cu o activitate seismică intensă, însă în ultimele 24 de ore au avut loc mai multe cutremure mari care i-a speriat pe localnici.

În urma cutremurului de 5,7 de marți, locuitorii din Târgu Jiu au coborât în faţa blocurilor și au stat în parcuri ori pe stradă zeci de minute de teama unor replici.

„Eu stau la etajul 8. S-a mişcat tot în casă, şi patul sub mine. Am luat fata, soţia şi am fugit repede afară. Acum stăm pe bancă de o jumătate de oră. Deja ne este teamă să ne întoarcem în apartament”, a spus un bărbat. „Eu am fost afară. Nu mi-am dat seama ce s-a întâmplat, dar am văzut foarte mulţi oameni că ieşeau în fugă din scările de bloc, erau doamnele de la bancă au ieşit în fugă şi au strigat că e cutremur. Ne e teamă să nu fie vreo replică mai puternică”, a spus o femeie din Târgu Jiu. „Noi am coborât imediat după ce ne-am dat seama că e cutremur. Stăm în parc până ne convingem că nu mai vine vreo replică. Ştim că toată lumea spune să stai sub toc, dar vă spun că ne-a luat panica şi am luat-o la fugă pe scări. Dacă e să cadă blocul, cade cu tot cu noi sub tocul uşii. S-a simţit aşa o bubuitură, apoi s-a mişcat totul în jur”, a spus un locuitor din Târgu Jiu.

Primarul orașului Târgu Jiu a mărturisit că seismul l-a surprins în sediul primăriei și că inițial a crezut că zgomotele de pe fundal erau produse de un utilaj, însă atunci când și-a dat seama că este un nou cutremur s-a speriat.

„Eram împreună cu viceprimarul şi directorul societăţii Edilitara în momentul când s-a produs cutremurul. Din informaţiile pe care le avem, nu sunt sesizări pe 112, ceea ce e un lucru foarte bun. epicentrul a fost în Gorj. L-am resimţit foarte tare, ne-am panicat pentru că nu ne aşteptam, părea că intensitatea creşte constant. Prima dată, ne-am imaginat că este un pickamer, ceva, de la lucrările noastre de pe lângă primărie. Intensitatea a fost foarte. Cel puţin, eu nu am trăit până acum un astfel de eveniment”, a declarat Marcel Romanescu.

La rândul său, viceprimarul Bogdan Bejinaru a declarat că în timpul seismului, clădirea primăriei s-a mișcat în toate părțile.

„Toată clădirea s-a mişcat, absolut toată. Aveam impresia că pleacă”, a spus viceprimarul orașului.

Localnicii din localitatea Leleşti sunt extrem de speriați. Deși cutremurul nu a produs pagube materiale, intensitatea lui i-a făcut pe oameni să se teamă pentru viețile lor.

„Am fost în sate. Oamenii au fost speriaţi. Eu eram acasă când s-a întâmplat. Am simţit destul de tare. E primul cutremur pe care îl trăiesc. Am plecat imediat în comună, să văd dacă s-a întâmplat ceva, dar stăm bine că nu avem pagube materiale şi de niciun fel”, a spus primarul  Laurenţiu Turcilă.

Citește și Cutremur cu magnitudine 5.7 în Oltenia, au căzut rafturi şi s-au zgâlţâit clădirile. Seismul s-a resimţit şi în Capitală

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Un bărbat atacat de urs în Sântioana, județul Bistrița-Năsăud
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!