Sindicaliștii de la Europol continuă protestele față de condițiile de muncă. Aceștia au oferit și exemple în acest sens, în social media. Cămășile primite de la guvern sunt departe de cele promise, au avertizat polițiștii.
„În imagini aveți cămașa din noua componență a uniformei de poliție. Am făcut o comparație între ceea ce ni s-a prezentat nouă la începutul anului 2022 și ceea ce au primit peste 3.000 de polițilti care s-au încadrat în 2022 din școlile de agenți de poliție sau din sursă externă.
Dacă în varianta ‘prototip’ materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare fațp de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de ‘noua uniformă‘”, a transmis Europol într-o postare pe Facebook.
Hainele primite de polițiști sunt confecționate din cel mai prost material posibil, susțin polițiștii.
„După cum puteți constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip ‘mesh’ care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari.
Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip ‘ripstop’, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete. Inclusiv materialul ‘velcro’ de pe braț este un ‘fake’ ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnului heraldic textil”, au mai avertizat sindicaliștii.
Polițiștii au postat imagini cu uniformele – așa cum ar fi trebuit să arate vs. cum arată, de fapt. Diferențele dintre promisiuni și realitate sunt uriașe.
Achiziția echipamentelor a costat o mulțime de bani, iar produsele nu respectă nici măcar cerințele minime, au avertizat polițiștii.
„Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini. Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3000 de complete, și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”, au mai punctat cei de la Europol.