Fotografia care i-a revoltat pe români. Un băiețel de trei ani doarme pe jos într-un salon al Spitalului Grigore Alexandrescu din cauza căldurii insuportabile. Managerul: „Vara e cald, nimeni nu e perfect”

Imagini incredibile surprinse la Spitalul de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu. Un copil de trei ani a fost fotografiat în timp ce dormea pe jos într-un salon în care era internat.
Alina Costache
12 iul. 2022, 12:29
Fotografia care i-a revoltat pe români. Un băiețel de trei ani doarme pe jos într-un salon al Spitalului Grigore Alexandrescu din cauza căldurii insuportabile. Managerul:

Copilul de trei ani a fost internat la secția de chirurgie plastică și reparatorie și, fiindcă erau peste 30 de grade Celsius în salon și nu mai suporta căldura, micuțul a ales să doarmă pe jos. Deși vorbim de cel mai mare spital pediatric, el nu beneficiază de aparate de aer condiționat și în saloanele pentru pacienți, ci doar pe holuri.

Băiețelul a stat internat patru zile în spital. Cadrele medicale spun că de multe ori când intrau în salon îl găseau pe jos. Micuțul se dădea jos din pat fiindcă nu mai putea rezista din cauza căldurii și prefera podeaua rece.

„Uneori, când intram în salon, la băiat, îl găseam dormind pe jos. Din cauza căldurii insuportabile din cameră, copilul pleca din pat și se ducea instinctiv și se culca pe podeaua rece. Cred că se ajunge și la temperaturi de 30 de grade, deoarece nici ferestrele nu sunt dotate cu storuri sau draperii. Aer condiționat este doar pe hol. Dar dacă deschizi ușa salonului pentru a-l răcori, riști să iasă pacientul minor afară, că pe copii îi ții mai greu.

În mod normal, pacienții care au plăgi deschise ar trebui să stea în saloane dotate cu sistem de climatizare care nu doar ventilează și răcoresc aerul, dar îl și sterilizează”, a descris situația un cadru medical.

Întrebat despre această situație, managerul spitalului, Alexandru Ulici, a spus că nu există aer condiționat în saloane fiindcă le-ar putea dăuna pacienților cu plăgi deschise.

„Nu există aer condiționat. Nici nu avem voie să montăm unități de aer condiționat în saloane unde sunt pacienți cu plăgi deschise. Ar exista riscul apariției infecțiilor.

Aerul trebuie filtrat. Dar în saloane există o temperatură acceptabilă, pentru că sunt răcorite indirect. Pe holuri sunt montate aparate de aer condiționat de 24.000 BTU. În România, vara e cald. Nimeni nu e perfect”, a spus managerul, conform Libertatea.

Citește și Un nou val COVID în România. Ministerul Sănătăţii a cerut spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID-19. Se revine la raportarea zilnică

Citește și Creşte numărul cazurilor COVID-19 în România. Institutul Matei Balş nu mai are locuri, focar la Spitalul din Timişoara, compartiment pentru copiii cu SARS-COV2 redeschis la „Grigore Alexandrescu”

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'