Fotografia cu Vama Veche din anii ’80 care a trezit nostalgia internauților: „Ce minune era…Mare păcat de ce este acum”

O imagine cu Vama Veche de pe timpuri a trezit nostalgia în internauții care au văzut-o. În timp ce unii au apreciat frumusețea demult apusă a stațiunii de pe litoral, alții au criticat dur felul în care aceasta arată acum.
Alina Costache
31 iul. 2024, 22:54
Fotografia cu Vama Veche din anii '80 care a trezit nostalgia internauților: „Ce minune era...Mare păcat de ce este acum”
Fotografia cu Vama Veche din anii '80 care a trezit nostalgia internauților: „Ce minune era...Mare păcat de ce este acum”

O imagine postată pe grupul de Facebook „Vama Veche” a stârnit o mulțime de comentarii, unele apreciative, altele critice. Autorul a scris în dreptul imagini că stațiunea din sudul litoralului a fost imortalizată în anii ’80.

Citește și: Prețuri de neconceput în Vama Veche! Suma uriașă pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru un masaj de 30 de minute pe plajă

Fotografia cu Vama Veche din anii ’80 care a trezit nostalgia internauților

Postarea a strânit numeroase reacții, atât pozitive, cât și negative.

„Vama Veche din anii ’80. Strada principală”, scrie Benny Jugaru în descrierea imaginii.

În poza se poate observa un drum de pământ, iar pe fundal marea. La jumătatea drumului, pe partea stângă, se vede un chioșc în dreptul căruia sunt mai multe persoane și o Dacia 1300 cu una dintre portiere și cu portbagajul deschise. De aici au început să curgă comentariile.

„S-a stricat vama”, s-a grăbit cineva să comenteze imediat ce fotografia a fost publicată pe grupul de Facebook. „A fost odată…. Am rămas cu amintirile!”, a replicat cineva.

„În ’87 am ajuns în Vamă prima dată și da, așa era”, a ținut să confirme cineva autenticitatea postării. Informația e rapid confirmată și de alți vamaioți: „Într-adevăr, aveți dreptate! Nu am fost în anii ăia, dar imediat după ’90, ’91, mai exact am ajuns prima oară! Și am continuat an de an, cu o singură excepție, până în 2021!!!!! Am stat la cort până în anul 2016! Apoi la o pensiune unde ne primea cu cățelul! Păcat, mare păcat de ce este acum în Vamă! Dar înțeleg numai cei ca dumneavoastră și ca mine, îmi place să cred, care au fost de la începuturile ei!!”.

O altă persoană încearcă să găsească o explicație pentru motivul care a dus la deteriorarea aspectului Vămii Vechi: „Probabil și mediatizarea excesivă, dar și dorința autorităților de-a o transforma în stațiune-balamuc. Nu mai zic de libertatea înțeleasă greșit… Noi venim în fiecare an, tot cu câinii, dar ne cazăm în 2 Mai și facem plajă pe unde putem, pot spune că o zi în Vamă e suficientă pentru gustul amar cu care ne îndepărtăm de fiecare dată”.

Și alții au amintiri de acum aproape 50 de ani despre Vamă: „Eu am fost acolo în 1977. Era mai ieftin. Când am fost eu prima dată în Vamă, în 1997, erau terase mici construite din piatră de mare, acoperite cu stuf și multe scoici și melci de mare atârnate de grinzi în bătaia vântului. Îmi plăceau tare mult”.

„Ce minune era…”, își amintește cu nostalgie o altă doamnă.

O adevărată controversă s-a pornit, însă, în jurul anului în care a fost făcută fotografia. Multe persoane au susținut că nu ar fi din anii ‘80, ci un deceniu mai târziu.

„Imaginea este de la jumătatea anilor ’90, nu din anii ’80. Acel chioșc din stânga imaginii a apărut la începutul anilor ’90, nu exista înainte de 1989. În 1995 când am ajuns pentru prima dată în Vamă, acel chioșc exista, de vreo 2-3 ani, ceva de genul acesta și mai era o bodegă în față, lângă plajă și…cam atât”, își amintește cineva. Altă persoană spune foarte sigură pe ea: „Fotografia e din ’94!!”

Între zecile de comentarii nostalgice și care deplâng starea Vămii Vechi din prezent, apare și un mesaj în care cineva ține să laude prezentul: „Mult mai frumos în prezent! Odată cu trecerea anilor orice loc evoluează și este perfect normal, important este ca spiritul Vămii să rămână unul foarte bun și lumea să fie cât mai educată”.

Citește și: Berea în Vama Veche e atât de scumpă încât îți trece setea! Prețuri de fițe, asemănătoare cu cele din Mamaia

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
FCSB învinge Maccabi Tel Aviv și asigură o sumă importantă de la UEFA
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?