În urmă cu trei săptămâni, bărbatul se infectase cu noul coronavirus și timp de 20 de zile organismul său s-a zbătut în viață și moarte. La vârsta de 48 de ani, bărbatul a pierdut lupta cu viața. El era fotograf la publicația New York Post încă din 1994, potrivit Telekomsport.ro.
”Anthony Causi a fost colegul nostru, prieten şi un jurnalist genial”, a declarat Stephen Lynch, redactor şef la New York Post.
Citește și: OMS demontează 19 mituri despre COVID-19! Dispare sau nu coronavirusul odată cu vremea caldă?
”Nu am crezut niciodată că o să mi se întâmple asta. Am crezut că sunt indestructibil”, spunea în urmă cu trei săptămâni Anthony Causi pe social media. El a lăsat în urmă doi copii – un băiat de 5 ani și o fată de 2 anișori.
Medicii susțin faptul că o anumită poziție a pacienților infectați cu coronavirus aflați la terapie intensivă ar putea face minuni. Prin urmare, poziționarea pacientului cu fața în jos ar crește șansele de supraviețuire ale acestuia.
Pacienții aflați la terapie intensivă se confruntă cu probleme respiratorii grave. Astfel medicii din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Italia și Portugalia poziționează pacienții cu fața în jos și susțin că acest lucru reduce presiunea din plămâni, conform unui studiu realizat de medicii din Franța și Spania în anul 2013.
Potrivit medicilor, această metodă este simplă și salvează vieți deoarece reducere presiunea asupra plămânilor. Tehnica este folosită în cadrul SNS, iar un medic din Essex susține că este singura cale prin care intră aer în plămâni, iar persoanele care suferă de probleme respiratorii o pot face acasă.
Cu toate că aparatele medicale pot salva viața unui pacient pe moarte, ele provoacă și daune ireparabile la plămâni, din cauza modului în care aerul este forțat în căile respiratorii.
O echipă din Franța și Spania a publicat un studiu detaliat despre această procedură în anul 2013 în New England Journal of Medicine. Această tehnică este folosită acum pentru pacienții cu COVID-19, care se află într-o stare gravă și suferă de o infecție pulmonară.