Profesorul Gurlui, care predă în cadrul Facultăţii de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a postat pe Facebook o poză cu fragmentele căzute. Acesta le cere ajutorul celor care îl urmăresc pentru a putea reconstitui traiectoria corpului ceresc. Căderea fragmentelor din meteorit a fost, se pare, însoţită de un zgomot puternic, asemănător celui produs de explozie, şi s-a produs în jurul orelor 13.15.
Citeşte şi NASA a descoperit un univers paralel, în care timpul curge înapoi. Legile fizicii sunt invers faţă de Pământ
Comentatorii au fost rugaţi să precizeze dacă au auzit un zgomot puternic la ora indicată şi în ce localitate se aflau atunci când l-au auzit.
„Vedeți imaginea alăturată! Cu un an în urmă deasupra Iașiului un meteorit se dezintegra la mare înălțime și a produs un zgomot puternic pe o rază de cel puțin 80 Km. Astăzi, se pare că s-a întîmplă din nou!!!! La ora 13:15 la sud de Iași, s-a resimțit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari. În perimetrul satului Ipatele, com Ipatele. Casele/clădirile nu ar fi vibrat atît de tare, dar de pe acoperișul unei case au fost recuperate bucăți de rocă „negricioase, una prezintă irizații argintii, friabile” – după cum mi-a afirmat prietenul meu, Ciprian Ifteme, cel care le-a recuperat. Urmează să le preiau și să le investighez. După primele informații, ar rezultă că a fost din nou un meteorit, direcția de cădere ar fi fost Scânteia-Ipatele-Țibănești-Tansa/Voinești. Rog populația să menționeze ora și locul de unde a fost perceput zgomotul că să reconstitui traiectoria și alte date de interes științific”, a scris profesorul pe Facebook.