Franţa ar vrea vaccinare obligatorie anti-COVID. Motivul pentru care măsura e luată în calcul

Franţa ar trebui să ia în calcul dacă să introducă vaccinarea obligatorie a populaţiei împotriva COVID-19. Autoritatea pentru sănătate susţine că o astfel de măsură ar ajuta Guvernul să poată acţiona rapid în cazul înrăutăţirii epidemiei.
Razvan Mihalascu
17 iul. 2021, 11:54
Franţa ar vrea vaccinare obligatorie anti-COVID. Motivul pentru care măsura e luată în calcul

Franţa ar vrea vaccinare obligatorie anti-COVID, pe fondul creşterii numărului de noi cazuri de infecţie. Guvernul de la Paris a dispus ca angajaţii din sistemul sanitar să fie vaccinaţi obligatoriu împotriva noului coronavirus, însă a evitat impunerea unei astfel de măsuri pentru întreaga populaţie.

Experţii Autorităţii pentru Sănătate (HAS) au precizat că vaccinarea obligatorie anti-COVID ar trebui să fie aplicată tuturor persoanelor vulnerabile la infectarea cu noul coronavirus. Măsura ar viza persoanele care lucrează cu publicul şi publicul larg.

„Dinamica epidemiei necesită acum o creştere masivă a acoperirii vaccinale … notabilă pentru cei mai vulnerabili oameni”, au precizat reprezentanţii HAS.

Citeşte şi: Franţa a stabilit un nou record la vaccinare. Lumea s-a înghesuit pentru a se imuniza, după ce Macron a ameninţat cu noi restricţii!

Franţa ar vrea vaccinare obligatorie anti-COVID. Noi măsuri dispuse după ce numărul de infecţii a crescut

Potrivit News.ro, Franţa a înregistrat o creştere a numărului de vaccinări săptămâna aceasta, în contextul în care preşedintele Emmanuel Macron a anunţat luni că, începând cu 21 iulie, oamenii vor trebui să prezinte dovezi ale vaccinării, imunităţii sau un test negativ recent pentru a putea intra în locuri publice precum trenuri, cinematografe şi restaurante.

Miercuri, mii de oameni din Paris au manifestat împotriva planului lui Macron pentru un permis de sănătate pentru a intra în locuri publice.

După ce a scăzut de la peste 42.000 pe zi la jumătatea lunii aprilie la mai puţin de 2.000 pe zi la sfârşitul lunii iunie, numărul mediu de infecţii noi pe zi a revenit la o creştere rapidă, situându-se acum la aproximativ 5.000 pe zi.

Dan Barna a reafirmat, miercuri seară, că susţine „orice măsuri mai ferme care încurajează şi duc populaţia spre a înţelege cât de importantă este vaccinarea„. El a dat exemplul altor state, precum Franţa, unde, după ce medicii au fost obligaţi să se vaccineze şi s-a condiţionat intrarea în anumite spații publice de existența vaccinării, un milion de francezi s-au dus și s-au vaccinat.

„Am spus că susțin orice măsuri mai ferme care încurajează și duc populația spre a înțelege cât de importantă este vaccinarea. Dacă ne uităm și la celelalte țări, pare că și aceasta e o modalitate. În Franța, spre exemplu, în ziua în care s-a anunțat că medicii vor fi obligați să se vaccineze și că vor fi condiționată intrarea în anumite spații publice – baruri, restaurante – de existența vaccinării, un milion de francezi s-au dus și s-au vaccinat.

În momentul în care ţi se spune clar: «vei avea dificultăţi sau costuri pentru a accesa anumite servicii publice dacă nu ai vaccinare» – în continuare dreptul la opţiune există – oamenii zic: «băi, ia să mă duc să mă vaccinez», că nu au o problemă de fond. Cei care sunt împotriva vaccinului, ok, e o categorie, o respectăm, acolo nu e nimic de discutat, dar e o altă parte de populaţie care nu e împotriva ideii, dar care, dacă ar fi nişte măsuri mai ferme, s-ar vaccina şi asta ar face ca perspectiva unui val patru, despre care profesioniştii din domeniul medical vorbesc, să fie una cu efecte potenţiale mult mai reduse”, a afirmat Dan Barna, la Digi 24.

Citeşte şi: Dan Barna revine asupra declaraţiei referitoare la adoptarea unor măsuri mai ferme pentru încurajarea vaccinării: „Apare o problemă atunci când toată comunitatea trebuie să stea la dispoziţia unor oameni”

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
”Amazonul Europei”, destinația din România, pe placul jurnaliștilor internaționali. Turiștii sunt fascinați
Capital.ro
Lege pentru cei care STAU LA CURTE. Interzis între orele 10:00 și 17:00. NU POȚI să...
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Cel mai iubit produs de la Lidl se vinde acum cu câțiva lei! Dispare imediat de la raft!
Adevarul
Rușii au lansat o ofensivă amenințătoare în est, unde ar putea cuceri o porțiune semnificativă de teritoriu
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Marian Oprișan, prins în ipostaze nemaivăzute. Ce a făcut politicianul în Capitală
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector 4! 👏🔝
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
ESTE ORDIN în toată Europa. Legea OBLIGATORIE a intrat deja în vigoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Contabilii, economiștii și antreprenorii protestează în București împotriva „terorii fiscale”
MediaFlux
INTERZIS pentru cei care stau la CASĂ! Nou ordin de la UE. Nici România nu scapă
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!