Franţa se pregăteşte de o posibilă creştere a cazurilor COVID-19 în contextul răspândirii rapide a noilor tulpini de coronavirus. Ministerul francez al Sănătăţii a cerut spitalelor ca din data de 18 februarie să intre „în organizare de criză”, în perspectiva unei posibile creşteri a infectărilor cu coronavirus, din cauza variantelor mai contagioase. Măsura presupune creşterea numărului de paturi disponibile în spitale, amânarea operaţiilor care nu sunt urgente şi mobilizarea tuturor resurselor de personal medical, potrivit news.ro.
Citeşte şi: Franţa, prima ţară din lume care recomandă o singură doză de vaccin pentru cei care au avut Covid
„Această organizare de criză trebuie implementată în fiecare regiune, indiferent de nivelul de stres din spitale şi trebuie să fie operaţională începând cu 18 februarie”, afirmă un memo al autorităţii pentru sănătate DGS, citat de Reuters.
Franţa a raportat sâmbătă 21.231 de noi cazuri confirmate de coronavirus, uşor în creştere faţă de 20.701 vineri, ducând numărul total cumulat în Franţa la 3.448.617, al şaselea cel mai mare din lume. În comparaţie cu celelalte state europene vecine, Franţa nu recurs la un nou lockdown, în speranţa că restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte din 15 decembrie, mai întâi după ora 20:00., iar ulterior după ora 18:00, va ţine sub control pandemia.
Ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, care a menţionat că varianta detectată pentru prima dată în Marea Britanie a reprezentat 25% din noile infecţii confirmate în Franţa, a declarat, joi, că guvernul va decide în următoarele săptămâni dacă sunt necesare restricţii mai dure la nivel naţional.
Arnaud Fontanet, membru al consiliului ştiinţific care sfătuieşte guvernul cu privire la politica COVID-19, a declarat sâmbătă radioului Europe 1 că se teme că varianta detectată pentru prima dată în Marea Britanie ar putea reprezenta în martie majoritatea cazurilor.
Citeşte şi: Franţa îşi închide graniţele pentru ţările din afara UE, cu o excepţie