Frații Pavăl de la Dedeman, lovitură de proporții pentru rivali. Urmează o investiție uriașă

Deși lanțul de magazine de bricolaj Dedeman le aduce un profit considerabil, planul fraților Pavăl este de a investi masiv și în alte domenii de activitate. Cei doi afaceriști se pregătesc de o investiție importantă prin care vor să-și cosolideze poziția în topul celor mai bogați români.
Filip Stan
05 aug. 2024, 23:17
Frații Pavăl de la Dedeman, lovitură de proporții pentru rivali. Urmează o investiție uriașă
Frații Pavăl de la Dedeman pregătesc noi investiții

Dedeman este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața magzinelor de bricolaj din România, asigurându-le fraților Pavăl câștiguri uriașe. Aceasta nu este singura afacere de succes deținută de cei doi frați.

Printre companiile deținute de frații Pavăl, se numără și producătorul de materiale de construcții Cemacon. Pe fondul cererii de diversificare din partea pieţei, dar şi al nevoii de eficientizare la nivelul businessului, Cemacon pregătește o nouă investiţie importantă în producţie. Pentru acest an, bugetul de investiţii al companiei deținute de frații Pavăl este de 44 de milioane de lei.

„Pregătim o investiţie semnificativă prin care ne propunem să valorificăm noi tipuri de argile, să venim cu produse şi mai performante, dar şi să eficientizăm distribuţia la nivel naţional. De asemenea, explorăm noi oportunităţi de cofinanţare şi investiţii în surse de energie verde”, au spus reprezentanţii companiei ca răspuns în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2024.

Citește și: Şoc pe burse, principalele acţiuni din Europa au închis în scădere, indicele de volatilitate a urcat la nivelul maxim din perioada pandemiei de Covid

„Inflaţia crescută şi dobânzile mari au făcut ca sectorul rezidenţial să scadă şi ne aşteptăm la o inversare treptată a trendului. Evident, impactul este resimţit şi în piaţa materialelor de construcţii. Dar există în zona marilor oraşe proiecte rezidenţiale mari, există şi proiecte în sectorul public şi industrial şi ne aşteptăm să se atingă un echilibru şi să intrăm într-o perioadă de stabilizare a pieţei”, au transmis reprerzentanții Cemacon.

Dedeman, cifră record de afaceri

Conform datelor publicate de Ministerul de Finanțe, Dedeman a încheiat anul 2023 cu afaceri de 11,54 miliarde de lei, cu 500 milioane de lei mai mult decât în anul precedent. Profitul net raportat de companie deținută de frații Pavăl a fost de 1,53 miliarde de lei, mai mic decât cel din 2022, când a fost de 1,7 miliarde de lei. Asociatul unic al Dedeman SRL este Pavăl Holding, din care Dragoș Pavăl deține 60%, iar Adrian Pavăl 40%.

Anul trecut, retailerul de bricolaj deținut de frații Pavăl a deschis două noi magaizne, la Craiova și Petroșani, ajungând astfel la un număr de 61 de unități.  În 2023, numărul mediu de salariați a fost de 12.113, mai mic față de 2022, când a fost de 12.245.

Citește și: Supermarketul românesc care le ia faţa coloşilor Lidl şi Kaufland să tremure. Unde deschide al cincilea magazindin ţară

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Amendă fabuloasă pentru toți posesorii de câini și pisici din România. Este interzis să faceți așa ceva
Capital.ro
Mașinile interzise în trafic. Vehiculele diesel, fără drept de circulație. S-a pus termen 2 ani
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
LOVITURĂ DURĂ PENTRU VITEZOMANI! Toate mașinile vor fi dotate cu asta
Adevarul
De ce dieta keto poate distruge organismul. Avertismentul transmis de specialiști: „Risc de boli de inimă și accident vascular cerebral”
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Victor Ciutacu, în politică! Răspunsul la care nimeni nu se aștepta
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Ce rentă viageră va încasa David Popovici după ce se va retrage. E asigurat pentru tot restul vieții!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Explicația surprinzătoare a clujencei care și-a închiriat apartamentul cu 8.000 de euro, pe durata festivalului UNTOLD: „Am scris un zero în plus”
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Sunt obligați să plătească. Marcel Boloș: Fentează statul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Curtea Supremă a SUA respinge încercarea statului Missouri de a opri sentința lui Trump
MediaFlux
DONALD TRUMP e în PERICOL! Kamala Harris face ANUNȚUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!