Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
În 2 august, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul Costicăi Vărzaru faţă de prelungirea arestului preventiv.
Costica Vărzaru a fost arestată preventiv în 2 iulie, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti, fiind acuzată de trafic de influenţă în scopul fraudării examenului de bacalaureat.
Ea a fost demisă din funcţia de director al Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, pe 1 iulie, ziua în care au început probele scrise ale examenului de bacalaureat şi când procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti şi poliţiştii au făcut percheziţii la acest liceu, în timpul cărora au găsit sume de bani în sălile de examen, inclusiv asupra unor profesori.
La 1 august, Costica Vărzaru, a fost adusă la Parchetul Capitalei, unde i s-a luat probe de scris necesare la o expertiză grafoscopică, pentru a se afla dacă ea a întocmit o listă cu 15 elevi care ar fi urmat să fie favorizaţi la bacalaureat.
Surse judiciare au precizat că anchetatorii din dosarul fraudelor la bacalaureat au găsit la vicepreşedintele comisiei de examinare de la liceul bucureştean „Bolintineanu” două documente pe care erau scrise numele mai multor elevi. În urma audierilor ar fi reieşit că vicepreşedintele comisiei avea listele de la Costica Vărzaru, intenţia fiind aceea de a fi favorizaţi la examen elevii menţionaţi pe foile respective, potrivit surselor citate.
Aceleaşi surse spun că Vărzaru a admis în faţa anchetatorilor că a dat listele vicepreşedintelui comisiei, iar întrebată care era scopul acestui demers, ea le-ar fi spus anchetatorilor că „oricine are simpatii, aceia erau elevii pe care îi simpatizam eu mai mult”.
Astfel, au menţionat sursele citate, pentru a asigura o bună plajă probatorie privind acest aspect, procurorii au hotărât că este cazul să fie făcută o expertiză grafoscopică, pentru a se atesta că scrisul de pe acele liste aparţine Costicăi Vărzaru.
În acelaşi dosar, în ultima perioadă au fost audiaţi şi membri ai comisiei de bacalaureat de la „Bolintineanu”, precum şi elevi.
Anchetatorii au făcut, la 1 iulie, în prima zi a examenelor scrise de la bacalaureat, percheziţii la Liceul „Bolintineanu”, cu sprijinul SRI, Direcţiei Generale Anticorupţie şi Poliţiei Capitalei. În timpul percheziţiilor s-au găsit sume de bani în sălile de examen, inclusiv asupra unor profesori.
Cinci profesori din comisia de examen şi 32 de profesori supraveghetori la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” au fost audiaţi în 1 iulie la Poliţia Capitalei. Comisia de examen a fost schimbată după proba la Limba română, iar conducerea liceului a fost demisă de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.
Elevii au fost percheziţionaţi de anchetatori la ieşirea din sălile de examen, la unii dintre aceştia fiind găsite fiţuici.
Şapte candidaţi la bacalureat de la Liceul „Bolintineanu” au fost eliminaţi din examen, după ce asupra lor au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă, „copiuţe, cărţi cu rezolvări, telefoane mobile”, la proba de Limba şi literatura română, anunţa, marţi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.
Ulterior, începând din 5 iulie, zeci de elevi de la „Bolintineanu” au fost audiaţi, la sediul Poliţiei Capitalei, în dosarul fraudelor de la examenul de bacalaureat, majoritatea lor afirmând că s-ar fi strâns, în liceu, sume de bani, fără a da însă detalii concrete sau elemente certe privind destinaţia banilor, au mai spus sursele citate.