FRAUDĂ la BAC-ul olimpicilor: 300 de elevi ar fi participat ILEGAL la examen

Suspiciuni de fraudă la bacalaureatul olimpicilor. 300 de elevi ar fi participat ilegal la examen, informează România TV. Ei nu au dovada că au participat la competiţii sportive.
Romania TV
02 iun. 2012, 14:49
FRAUDĂ la BAC-ul olimpicilor: 300 de elevi ar fi participat ILEGAL la examen

14 federaţii sportive au trimis la examenul de Bacalaureat aproximativ 300 de elevi care nu au prezentat documentele necesare care să ateste că au participat la competiţii sportive, potrivit România TV.

Din cele 64 de federaţii sportive, 44 au trimis liste în aprilie 2012 cu candidaţii lor, iar restul nu au avut candidaţi. Din cele 44 de federaţii, la 14 dintre ele există câteva neconcordanţe. Nu înseamnă că toţi cei 300 de elevi care figurează pe listele lor nu ar fi înscrişi în competiţii sportive. Aceste federaţii au trimis listele cu elevii care urmează să participe la pregătiri sau competiţii. Vechea conducere a Ministerului Educaţiei ar fi trebuit să ceară lămuriri, pentru că numărul de elevi era mult mai mare decât anul trecut. Nu există o corespondenţă între Ministerul Educaţiei şi federaţii pe această temă”, a explicat la România TV Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Oficialul nu a vrut să spună dacă examenul de Bacalaureat pentru olimpici se va relua în cazul în care se va dovedi frauda.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a precizat că 14 federaţii sportive „au probleme” cu listele candidaţilor de la sesiunea specială a bacalaureatului, urmând să se stabilească dacă, în cazul a 294 de candidaţi, calendarul activităţilor nu le permitea să dea examenul în sesiunea normală, potrivit Mediafax.

Ministerul Educaţiei a demarat deja o anchetă privind listele, pentru a afla câţi dintre aceşti candidaţi „au competiţii sau loturi lărgite” în perioada în care vor da bacalaureatul majoritatea elevilor, a precizat oficialul.

Pop a mai spus că situaţia la Bacalaureat a elevilor nu va fi afectată de această anchetă şi că verificările vor viza şi eventuale cazuri de candidaţi trecuţi pe listele unor federaţii deşi ei nu ar practica vreun sport.

Sesiunea specială a bacalaureatului, care a declanşat controverse după ce reprezentanţii COSR s-au declarat surprinşi de numărul mare al celor aproape 900 de candidaţi, a avut, anul trecut, aproximativ 600 de candidaţi şi o promovabilitate de 99%, faţă de 35% anul acesta.

Stelian Fedorca a spus, la România TV, că una dintre cauzele procentului mic de promovabiliate din acest an ar fi fost existenţa camerelor de supraveghere, care, în 2011, au lipsit din sălile de examen. „Anul trecut nu au fost camere de supraveghere, iar aceasta ar putea fi una dintre explicaţii pentru numărul mic de elevi care au promovat Bacalaureatul”, a declarat oficialul.

Din totalul celor 880 de candidaţi înscrişi, la examen s-au prezentat 877, iar 300 dintre ei au fost declaraţi admişi. Secretarul de stat a mai precizat că 106 candidaţi au reuşit să promoveze probele de examen, însă nu au obţinut media 6,00, necesară pentru a trece examenul.

Din examen au fost eliminaţi 25 de candidaţi, care au fost prinşi având asupra lor fiţuici sau telefoane mobile.

DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Clădirea impresionantă, ridicată pe locul unei foste mănăstiri. Milioane de români au trecut pe lângă ea fără să știe
Capital.ro
Călin Georgescu e demolat. Verdictul la care nu se gândea niciodată: Praf ne-am făcut
Playtech.ro
Laura Vicol, gest disperat înainte de a fi arestată. Ce a făcut de faţă cu toată lumea, nu se mai...
DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Adevarul
Misterul bombelor atomice pierdute prin oceane. O singură astfel de armă are un randament de 3.8 megatone
wowbiz.ro
Mihaela a murit alături de tatăl ei, după ce s-au scufundat cu mașina în râul Olt! Ce a apucat tânăra să facă în ultimele clipe de viață?
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
Greșelile care îți distrug cartofii prăjiți. Cum, câți și când trebuie să pui în tigaie
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Ultimul mesaj al Mihaelei, înainte să se stingă alături de tatăl ei după ce au plonjat cu mașina în râul Olt: „Ai fi nemuritoare...”
Cancan.ro
Digi RCS-RDS, anunțul începutului de februarie. Oferă acest smartphone de ultimă generație tuturor abonaților din România
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu nu va fi lăsat să candideze! Decizia CCR pe care o așteaptă toată România
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Breaking news despre banii românilor!
substantial.ro
Kelemen Hunor: Ancheta Nordis afectează imaginea guvernului
MediaFlux
SUSPENDAREA lui IOHANNIS, votată în Parlament! Informația momentului
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol