FRJ MediaSind consideră că decizia conducerii SRTV, referitoare la micşorarea timpului de muncă şi a salariilor angajaţilor cu 20%, este o hotărâre „abuzivă și discreționară”, fiind luată fără consultarea partenerilor sociali.
FRJ MediaSind mai precizează, într-un comuncat, că „hotarârea este discriminatorie, întrucât nu se aplică tuturor salariaților instituției și, nu în ultimul rând, este o hotărâre imorală deoarece, pentru managementul defectuos, sunt obligați să plătească angajații și nu cei care au condus instituția în ultimii ani de zile”.
Din aceste motive, Comitetul Executiv face un apel către membrii CA să nu voteze ţinând cont de interesele politice ale grupurilor care i-au propus în funcţie, ci doar de interesele instituţiei publice de presă, plătită din banii cetăţenilor. „Nu angajaţii TVR sunt vinovaţi de managementul defectuos şi fraudulos de care a avut parte instituţia în ultimii ani de zile, ci întreaga clasă politică. Aceasta a trimis în fruntea instituţiei de presă tot felul de politruci neprofesionişti care au jefuit Televiziunea Naţională, folosind-o ca instrument de propagandă”, potrivit aceluiaşi document.
Deoarece şi la Radioul Public se petrec foarte multe „ilegalităţi”, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind solicită Parlamentului României să se implice în dezamorsarea conflictelor din instituţiile publice de radio şi televiziune şi să respingă, în regim de urgenţă, cele două rapoarte de activitate ale SRR şi SRTV, numind la conducerea acestora „profesionişti neangrenaţi politic, în baza unor criterii discutate cu societatea civilă”.
De asemenea, „Comitetul Executiv solicită DNA să demareze, în regim de urgență, anchetarea acuzațiilor de corupție și de management fraudulos aduse conducerilor SRTV şi SRR în ultimele rapoarte de control ale Curții de Conturi”, se mai arată în documentul emis de FRJ MediaSind.
În calitate de membră a Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, a Federației Internaționale a Jurnaliștilor și a Federației Europene a Jurnaliștilor, FRJ MediaSind va întreprinde pe plan intern și internațional toate demersurile necesare pentru ca statul român să respecte angajamentele pe care și le-a asumat privind susținerea instituțiilor publice de media și pentru garantarea libertății de exprimare.