Frondă în PNL: Europarlamentarul Norica Nicolai s-a înscris în ALDE, grupul liberalilor europeni

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai s-a înscris în grupul ALDE, cel al liberalilor europeni, în pofida faptului că liberalii români au decis să se afilieze Partidului Popular European.
Filip Stan
08 iul. 2014, 15:01
Frondă în PNL: Europarlamentarul Norica Nicolai s-a înscris în ALDE, grupul liberalilor europeni

În cadrul unei şedinţe a grupului ALDE desăşurate marţi, la Bruxelles, a fost oficializată afilierea Noricăi Nicolai la grupul europarlamentarilor liberali.

Conducerea PNL urmează să decidă dacă va lua măsuri punitive împotriva lui Nicolai. „Este o opţiune personală din punct de vedere politic pe care Norica Nicolai, colega noastră din PNL, a făcut-o astăzi, dar este o altă opţiune decât cea pe care PNL prin cei cinci eurodeputaţi ai noştri din Parlamentul European a făcut-o, în speţă ceilalţi au ales calea aderării la grupul PPE. Acest subiect al opţiunii politice pe care a făcut-o Norica Nicolai astăzi va fi în mod cert unul din subiectele de pe agenda Biroului Politic Naţional în prima sa şedinţă, pentru că nu poate fi scos din contextul rezoluţiei pe care PNL a votat-o la Congresul de acum două săptămâni când prin acea rezoluţie peste 1.400 de delegaţi ai PNL au fost pentru aderarea la PPE, iar votul doamnei Nicolai şi a încă patru delegaţi a fost împotrivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu.

Nicolai anunţase încă de săptămâna trecută, pentru RomaniaTV.net, că va continua să activeze în grupul ALDE, în pofida schimbării de direcţie către PPE, decisă de către conducerea PNL.

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat, miercuri, că se va afilia grupului ALDE din Parlamentul European, chiar dacă acest lucru îi poate aduce excluderea din partid.

Deşi Congresul PNL a eliminat din statut prevederea potrivit căreia PNL este membru al ALDE, partidul liberalilor europeni, iar ceilalţi europarlamentari PNL activează deja în grupul popularilor europeni, Norica Nicolai nu intenţionează să renunţe la colaborarea cu cei din ALDE.

„Eu nu am spus că voi demisiona din PNL, dar am spus că voi merge în ALDE. Îmi asum riscul unei eventuale excluderi din partid”, a declarat Norica Nicolai, pentru RomaniaTV.net.

„Sigur, este o decizie personală, dar şi afilierea PNL la Partidul Popular European a fost o decizie personală”, a declarat Norica Nicolai, făcând trimitere la modul abrupt în care Crin Antonescu a anunţat decizia ca PNL să se înscrie în PPE.

Nicolai a militat pentru ca liberalii români să rămână în ALDE, însă în van, întrucât la Congresul de la sfârşitul lunii iunie, PNL a oficializat şi prin statut ruptura de liberalii europeni. „Eu am venit în acest partid pentru un crez și pentru un set de valori. În Statutul partidului aveam clar prevederea că facem parte din ALDE, azi ea a fost eliminată. Mâine vom decide ce vom face. Eu rămân în ALDE, se pare că PNL nu! Eu încă mai sper să rămânem acolo unde ne e locul”, a spus europarlamentarul PNL la Antena 3, pe 27 iunie.

„Eu am crezut în Crin Antonescu. Am crezut în acel Crin Antonescu cu care am făcut campanie electorală cot la cot. Se pare că el s-a schimbat radical.”, a mai spus Norica Nicolai.

„Mă uitam zilele trecute pe declarațiile din timpul când Traian Băsescu voia să ducă PNL înspre PDL și el s-a ridicat și a apărat unicitatea PNL, autenticitatea PNL. Acel Antonescu îl voiam, nu pe cel care în campania electorală îl avertiza pe Victor Ponta că va ajunge să îl regrete pe Traian Băsescu”, a comentat ea negocierile de fuziune dintre PNL și PDL.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!