Frontul Al-Nosra au pus 3 milioane de euro pe capul lui Bashar al-Assad

Liderul Frontului Al-Nosra, ramura siriană a Al Qaida, se declară pregătit să plătească 'trei milioane de euro oricui îl va ucide pe Bashar al-Assad' și 'două milioane de euro' celui care îl va ucide pe Hassan Nasrallah, nr.1 al Hezbollahului șiit libanez.
Romania TV
15 oct. 2015, 06:51
Frontul Al-Nosra au pus 3 milioane de euro pe capul lui Bashar al-Assad

Abou Mohammed al-Joulani a făcut acest anunț într-o înregistrare video, ce a fost difuzată la începutul acestei săptămâni, amintind de propunerile financiare atractive ale FBI, care recompensează de mult timp pe oricine permite ‘neutralizarea’ dușmanilor teroriști ai SUA.

„Cât timp va mai curge sângele musulmanilor pentru un om care iubește puterea sa? Cât timp musulmanii mai trebuie să aștepte ca să-și recapete drepturile?”, se întreabă retoric șeful Al-Nosra, unul din principalele grupuri rebele siriene, în competiție cu jihadiștii din Daech (acronimul arab pentru Statul Islamic) pentru controlul insurecției anti-Assad.

Joulani declară că va plăti trei milioane de euro chiar și în cazul în care Assad va fi ucis de un membru al familiei sale și că Al-Nosra îl va proteja pe acesta și pe clanul său.

Dar nu este sigur că aceste asigurări vor convinge vreun membru al anturajului președintelui sirian să treacă la acțiune, având în vedere numeroase atacuri la adresa alawiților — doctrina religioasă de care aparțin Bashar al-Assad și clanul său — din partea radicalilor sunniți de la începerea revoltei în Siria în 2011.

În aceeași înregistrare, liderul Al-Nosra, care dispune vizibil de foarte mulți bani, promite de asemenea ‘două milioane de euro’ celui care îl va lichida pe șeicul Hassan Nasrallah, șeful Hezbollahului șiit libanez, ai cărui mii de combatanți luptă de partea armatei siriene.

Și din nou, Joulani face apel la musulmani șiiți, pe care Al-Nosra îi detestă la fel ca pe alawiți, să treacă Rubiconul pentru a se debarasa de atotputernicul lider al Hezbollah.

Considerată de SUA și Israel drept organizație teroristă, Hezbollah a încercat întotdeauna să-și protejeze liderul împotriva numeroșilor săi inamici. Chiar dacă securitatea sa a fost întărită de când oamenii săi luptă în Siria, unele deficiențe au permis eliminarea în ultimii ani, în general atribuită Mossadului israelian, mai multor înalți responsabili ai miliției șiite libaneze, formată în anii 1980 de către sponsorii săi iranieni. Protecția lui Basshar al-Assad a fost de asemenea consolidată de când a devenit inamicul nr.1 pentru numeroasele grupări rebele, decise să-l înlăture de la putere.

Islamiștii din Al-Nosra sunt printre principalele ținte ale atacurilor aviației ruse în Siria de la debutul campaniei aeriene ruse la 30 septembrie în sprijinul președintelui Bashar al-Assad, ale cărui forțe au fost slăbite foarte mult în primăvară în urma avansării grupurilor rebele, între care și Al-Nosra, în nord-vestul țării.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Cele 3 zodii care își pot schimba destinul în august 2024. E șansa vieții lor
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Dumnezeu a fost de partea mea! Donald Trump a povestit de ce a întors capul în timpul atentatului
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Mașinile interzise pe autostradă. Legea spune clar: NU au voie să circule pe autostrăzi!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Donald Trump acceptă nominalizarea pentru a treia candidatură prezidențială și condamnă „vânătorile de vrăjitoare partizane”
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'