Un aspect destul de important este acela că acum avem posibilitatea să ne delectăm cu anumite produse tradiționale de pe alte continente. Datorită exporturilor astăzi putem regăsi în supermarketuri o gamă variată de produse ce aduc beneficii extraordinare asupra sănătății organismului nostru.
Iată care sunt fructele exotice pline de nutrimenți și ce beneficii îți aduc:
Fructul noni
Considerat a fi fructul frumuseții feminine, din păcate la noi în țară se găsește doar sub formă de suc, în alte țări este folosit pentru beneficiile sale anti-ageing, pentru stimulare și regenerarea aparatului genital, urinar și endocrin.
Sucul de noni se pară că este benefic pentru a ajuta femeile să se simtă mai tinere și să fie mai fertile. În schimb consumul acestui fruct de către bărbați trebuie să fie limitat, efectele adverse sunt destul de nocive la ei.
Ghimbirul
Tonic și stimulant pentru sistemului imunitar, poți să îl consumi atât fiert cât și crud, deshidratat sau caramelizat. Pentru a fi vizibile efectele la exterior este necesar ca în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol să consumi un pahar cu apă cu o linguriţă de ghimbir ras şi puţină miere.
Mango şi papaya
Bogat în enzime digestive, conţine vitaminele A şi C, precum şi minerale ca potasiu şi magneziu (25% din doza zilnică recomandată de vitamina A).
Nici fructul de papaya nu este mai prejos, mai ales datorită faptului că, conţine enzima numită papaină, cunoscută pentru rolul său antiinflamator puternic, dar și pentru digerarea proteinelor, benefică fiind mai ales, marilor carnivori.
Ananas
Conține enzime şi bromelaină, este considerat ca fiind prietenul picioarelor frumoase mai ales datorită faptului că dacă alegi să îl consumi periodic te vei confrunta cu mai puține vase capilare sparte și vânătăi.
Un bun detoxifiant al organismului luptă cu succes împotriva retenției de apă, conținutul său ridicat de fibre contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv.
Kiwi
Un mic fruc, verde și păros plin de vitamina C, luptă cu succes împotriva celulitei, iar luteina din componența sa îl face transformă într-un mic ajutor în lupta împotriva cancerului.
Bogat în cupru, susține procesul de creștere a copiilor, ajută la menținerea sănătății oaselor și a reglării greutății, benefic în dezvoltarea creierului.
Unul dintre cele mai bogate fructe în potasiu, mai mult chiar și decât bananele, aduce și un aport semnificativ de magneziu, fier, calciu, vitamina E, B6, acid folic.
Avocado
Grăsimile monosaturate, de tip Omega 9, vitamina E, vitamina C, potasiu. toate sunt benefice organismului şi reglează nivelul colesterolului din sânge. Poate fi consumat ca fruct sau în salate sau îl poți aplica direct pe piele sub formă de mască. Oricum ai alege să îl folosești efectele lui sunt miraculoase.
Află de ce este recomandat un avocado pe zi AICI