Fructele menționate în Biblie, consumate în mod curent în vremurile redate în Cartea Sfântă, sunt măslinele, curmalele, smochinele și rodiile. Sunt pline de principii nutritive, dar și gustoase. Deși ar trebui integrate în alimentația noastră, ar trebui evitat excesul, întrucât conțin foarte multe calorii.
Măslinele sunt menționate în Biblie de peste patruzeci de ori, fiind un element esențial în cultura mediteraneeană. Măslinele, dar și uleiul lor sunt recunoscute pentru proprietățile lor benefice. Uleiul de măsline presat la rece, considerat un elixir al longevității, era folosit atât în alimentație cât și în medicină pentru tratarea afecțiunilor pielii și sistemului digestiv.
În cosmetică, uleiul de măsline are proprietatea de a hidrata în profunzime tenul și părul. De asemenea, contribuie la menținerea sănătății inimii și arterelor, fiind recomandat pentru reglarea tensiunii arteriale.
Curmalele sunt menționate inclusiv în episodul nașterii lui Iisus, când se spune că Fecioara Maria s-a hrănit cu curmale. Aceste fructe sunt bogate în vitamine și minerale, fiind esențiale în dieta popoarelor orientale. Consumul a trei curmale pe zi, alături de un pahar cu lapte sau iaurt, asigură necesarul zilnic de nutrienți.
Curmalele sunt energizante și se recomandă a fi consumate dimineața. Conțin peste cincisprezece minerale, utile pentru întărirea oaselor, inimii și îmbunătățirea vederii. De asemenea, sunt benefice pentru piele și unghii, și ajută la tratarea constipației și anumitor infecții.
Smochinele sunt bogate în vitamine și fibre, vitamine și minerale, dar și în zaharuri. Pot fi consumate atât în stare proaspătă, cât și uscate. În stare proaspătă se găsesc mai rar pe piața de la noi, deoarece sunt ușor perisabile și nu rezistă mult timp. În schimb, uscate pot fi găsite în toate supermarketurile și nu numai. Smochinele sunt eficiente în cazul constipației.
O smochină pe stomacul gol îmbunătățește considerabil digestia și curăță eficient colonul. Ajută la întărirea oaselor și la scăderea colesterolului. Sunt foarte bune pentru sănătatea inimii și recomandate în cazul infecțiilor în gât.
Citeste si Rodiile sunt fructele care încetinesc creșterea celulelor canceroase. Sunt şi afrodisiace naturale
Rodiile sunt foarte bogate în vitamina C, fiind, totodată, o puternică sursă de antioxidanți. Specialiștii susțin că acest fruct este foarte bun pentru prevenirea cancerului și al bolii Alzheimer. Integrate în dieta femeilor gravide, rodiile protejează creierul fătului de unele afecțiuni ce ar putea să apară din cauza circulației deficitare.
În plus, reglează tensiunea arterială şi colesterolul. Sunt bune, totodată, în cazul diabeticilor, pentru un ficat sănătos, pentru inimă, dar și pentru digestie.