Fructul care te ajută să ai cel mai puternic sistem imunitar. Grijă mare la cantităţi!

Acerola este cea mai puternică sursă de acid ascorbic (vitamina C) de pe planetă. 100 g de acerola furnizează o cantitate impresionantă de 1500-4000 mg de vitamina C.
Filip Stan
10 mai 2023, 08:46
Fructul care te ajută să ai cel mai puternic sistem imunitar. Grijă mare la cantităţi!

Mănâncă acest fruct uimitor și vei avea cel mai puternic sistem imunitar. Fructele au un gust plăcut și sunt folosite în medicina modernă și populară. Printre utilizările tradiționale se numără tratarea bolilor de ficat, diaree, dizenterie, tuse și răceli.

Acerola este un fruct cunoscut pentru conținutul său deosebit de ridicat de vitamina C, care ajută la stimularea funcției imunitare și la menținerea sănătății părului, pielii și unghiilor.

Acest fruct este, de asemenea, plin de fitonutrienți și alți antioxidanți.

Mănâncă acest fruct uimitor și vei avea cel mai puternic sistem imunitar

Ce este acerola?

Acerola este fructul unui arbore stufos originar din America Centrală și de Sud, Mexic și insulele Caraibe. Este cunoscut și sub numele de cireșul Barbados sau cireșul din India de Vest. Acerola este clasificată în mod confuz ca fiind o boabă (în ciuda aspectului său asemănător cu cel al cireșelor).

Fructul minune care elimină grăsimea de pe abdomen. Consumă-l în fiecare dimineață

Consumată cândva doar de nativii din aceste țări, acerola este acum populară în întreaga lume, în principal datorită profilului său nutrițional superior și statutului său de superaliment.

Originea fructului de acerola Acerola a fost recoltată din sălbăticie și a fost apreciată de localnici timp de secole atât pentru gustul său deosebit, cât și pentru beneficiile pentru sănătate.

De unde provine fructul în prezent

Fructul proaspăt de acerola poate fi consumat crud sau gătit și are un gust plăcut, dulce și aromat. Astăzi, acerola este cultivată în multe țări și exportată în întreaga lume, în principal pentru beneficiile sale pentru sănătate.

Deoarece este fragil și are un termen de valabilitate scurt, este de obicei consumat ca supliment în afara țărilor în care este cultivat. Acest lucru ne permite să ne bucurăm de beneficiile sale sub formă de suc, supliment sau pulbere, care sunt mai durabile în comparație cu fructele proaspete.

Mănâncă acest fruct uimitor și vei avea cel mai puternic sistem imunitar

4 beneficii pentru sănătate ale acerola

Acerola este foarte bogată în vitamine

Acerola are un conținut incredibil de vitamina C, și pe bună dreptate. Acerola este cea mai puternică sursă de acid ascorbic (vitamina C) de pe planetă. 100 g de acerola furnizează o cantitate impresionantă de 1500-4000 mg de vitamina C.

Pentru a pune acest lucru în perspectivă, este de 50-100 de ori mai mare decât cantitatea pe care o găsiți într-o portocală sau o lămâie. Studiile arată că acerola organică, în special, este chiar mai bogată în acest micronutrient important pe care sistemul nostru imunitar îl adoră.

Iată care e fructul ce îți poate crește IQ-ul. Important e să nu depășești această cantitate. Recomandarea specialiștilor

A lua suficientă vitamina C în dieta noastră este foarte important pentru sănătatea noastră. Unele suplimente de vitamina C pot provoca efecte secundare nedorite, așa că cel mai bine este să obținem vitamina din surse alimentare.

Semnele deficienței de vitamina C includ oboseală extremă, piele aspră/uscată, vânătăi ușoare și articulații dureroase. Așadar, dacă vreunul dintre acestea vă sună familiar, este posibil să doriți să vă creșteți aportul de vitamina C și puteți face acest lucru foarte eficient cu acest fruct uimitor.

Mănâncă acest fruct uimitor și vei avea cel mai puternic sistem imunitar

Acerola este excelentă pentru păr, piele și unghii

Vitamina C este esențială pentru producerea colagenului, una dintre proteinele structurale esențiale pentru păr, piele și unghii. De fapt, vitamina C este adesea folosită în suplimentele de colagen pentru a optimiza efectul acestora și a maximiza sinteza colagenului.

Deoarece producția naturală de colagen a organismului scade odată cu vârsta, creșterea aportului de vitamina C poate contribui la atenuarea acestui efect și la minimizarea semnelor vizibile de îmbătrânire.

Acerola furnizează vitamina C într-o formă naturală, foarte ușor de absorbit și biodisponibilă, contribuind la accelerarea sintezei colagenului pentru un păr, unghii și piele sănătoase.

Mai mult, acest mic fruct hidratează pielea prin inhibarea pierderii transepidermice de apă, un lucru care contribuie la afecțiunile cutanate cauzate de deshidratarea pielii, precum și la exacerbarea liniilor și a ridurilor.

Acerola are proprietăți imunostimulatoare

Desigur, vitamina C este sinonimă cu funcționarea sistemului imunitar și, în doze mari, poate ajuta la combaterea răcelii și gripei comune. Studiile arată că un aport adecvat de vitamina C poate ajuta la vindecarea răcelii și a virușilor cu până la 20% mai repede.

Cercetările arată, de asemenea, că un aport ridicat de vitamina C stimulează producția multor celule imunitare, inclusiv a limfocitelor, a fagocitelor și a celulelor T. Deoarece acerola are un conținut ridicat de vitamina C, precum și o activitate antioxidantă puternică, este un aliment dublu de stimulare a imunității, antioxidanții ajutând la stimularea răspunsului imunitar prin activarea celulelor imunitare.

Acerola este, de asemenea, plină de fitonutrienți, inclusiv carotenoizi, fenolici, flavonoide și antociani, precum și minerale precum fier, fosfor și calciu. Toate acestea acționează în sinergie pentru a susține funcția imunitară optimă, astfel încât acest fruct nutritiv este mai mult decât conținutul său de vitamina C.

Acerola îmbunătățește sănătatea creierului

Fructele de Acerola sunt o sursă nutrițională puternică de compuși vegetali numiți antociani, care sunt neuroprotectori. Acest lucru înseamnă că ajută la protejarea creierului de stresul oxidativ dăunător cauzat de compuși numiți radicali liberi.

Nivelurile ridicate de antociani din acerola pot reduce riscul de pierdere a memoriei și de declin cognitiv aferent.

Beneficiile Acerola ‘s pentru sănătatea creierului sunt, de asemenea, atribuite capacității sale de a reduce inflamația și oxidarea în creier, ceea ce, la rândul său, menține celulele creierului și neuronii sănătoși, potrivit actualno.com.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Drumul de mare viteză pe care toți șoferii îl așteptau e în impas. Vor mai trece ani de zile până când se va circula pe el
Capital.ro
Am pierdut cel mai mare actor. Toată lumea îl plânge: Te vom păstra în amintirea noastră
Playtech.ro
Românii care au depus bani la CEC pentru o Dacie înainte de ’90 primesc bani. Ce sumă dă statul despăgubire?
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Țara în care prețurile sunt mai mici ca în România, iar salariul minim e 2.234 de euro. „Poți să nu lucrezi toată viața, dar primești pensie”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Prăjitura la borcan. Desertul rapid, fără coacere
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Anunț de ultimă oră pentru pensionari. Câți bani vei primi la pensie în funcție de data nașterii și stagiul complet de cotizare
Cancan.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o lună mai 2025 cum nu prea a mai fost, în România. Cum va fi vremea în București
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Regulă nouă pentru gunoi. Obligatoriu pentru toate gospodăriile. Se aplică în toată țara
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Pensii care trebuie înapoiate. Patru noi situații în care pensionarii sunt obligați să returneze banii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte