Fructul delicios care previne bolile de inimă și cancerul. Puțini știu că acest aliment ajută la prevenirea bolilor de inimă și cancer și vine cu un pachet benefic pentru organismul uman. Prunele sunt bogate în vitamina A, C, K, fibre și potasiu.
Fructul delicios care previne bolile de inimă și cancerul. E bogat în vitamine și vine la pachet cu o mulțime de beneficii pentru sănătate
Prunele proaspete, cât și cele uscate, conțin doi fitonutrienţi unici, denumiţi neoclorogenic şi acid clorogenic, care au calităţi antioxidante puternice, distrugând radicalii liberi care atacă celulele umane.
Prunele, fructul care previne bolile de inimă și cancerul are beneficia maria supra persoanelor care țin dietă. Ele sunt sărace în calorii și se numără printre puținele fructe recomandate în diete. O singură prună conține 30 de calorii, adică 1,5% din caloriile recomandate pentru o dietă bazată pe 2.000 de calorii/zi.
Pe lângă aceste beneficii, prunele au un conținut ridicat de antioxidanți care ajută la îmbunătățirea memoriei și elimină celulele deteriorate care afectează creierul.
Potrivit sursei citate, prunele previn bolile de inimă deoarece sunt sărace în grăsimi.
Pruna, fructul care previne bolile de inimă și cancerul. Te ajută să slăbești rapid și sănătos. Conform ultimelor studii, pigmentul roșiatic-albăstrui al prunelor, denumit și antocianină, ajută la prevenirea diverselor tipuri de cancer.
De asemenea, fructul care previne cancerul este recomandat persoanelor care suferă de astm. Coaja prunelor conține resveratrol. Această substanță are un rol calmant în cazul reacțiilor alergice care sunt urmate de crize de astm.
Pe lângă beneficiile menționate anterior, prunele previn îmbătrânirea prematură, osteoporoza, tratează afecțiunile oaselor, îmbunătățește vederea și reglează tulburările gastrointestinale.
Prunul (denumire științifică: Prunus domestica) este un arbore fructifer din familia rozaceelor. Fructele sale cărnoase, de culoare albastru închis sau gălbui, își găsesc multiple întrebuințări în industria alimentară, pentru conserve sau gemuri, fiind consumate și în stare proaspătă. Dar cea mai cunoscută utilizare este pentru fabricarea rachiului, uneori fiind și depozitat în butoaie fabricate din lemnul acestuia. Fructele sale imature sunt uneori întrebuințate în combinație cu murături. Crește în zone de înaltă fertilitate, preferabil deluroase. Soiurile sale cele mai rezistente sunt: ciorești, corcodane, vinete și grase (denumiri regionale).
Trunchiul său are un duramen (miez) foarte dur, rezistent la apă, de culoare roșu-maroniu, învelit de un alburn de culoare deschisă prin care circulă seva. Arderea sa degajă o putere calorică superioară celei a fagului, cărbunele său fiind folosit în fierării.