Fructul delicios care previne bolile de inimă și cancerul. E bogat în vitamine și vine la pachet cu o mulțime de beneficii pentru sănătate

Prunele sunt printre fructele preferate ale românilor. Cu un gust dulce-acrișor și pulpă zemoasă, acest aliment este un adevărat elixir pentru sănătate.
Alina Costache
21 dec. 2021, 19:54
Fructul delicios care previne bolile de inimă și cancerul. E bogat în vitamine și vine la pachet cu o mulțime de beneficii pentru sănătate

Fructul delicios care previne bolile de inimă și cancerul. Puțini știu că acest aliment ajută la prevenirea bolilor de inimă și cancer și vine cu un pachet benefic pentru organismul uman. Prunele sunt bogate în vitamina A, C, K, fibre și potasiu.

Fructul delicios care previne bolile de inimă și cancerul. E bogat în vitamine și vine la pachet cu o mulțime de beneficii pentru sănătate

Prunele proaspete, cât și cele uscate, conțin doi fitonutrienţi unici, denumiţi neoclorogenic şi acid clorogenic, care au calităţi antioxidante puternice, distrugând radicalii liberi care atacă celulele umane.

Prunele, fructul care previne bolile de inimă și cancerul are beneficia maria supra persoanelor care țin dietă. Ele sunt sărace în calorii și se numără printre puținele fructe recomandate în diete. O singură prună conține 30 de calorii, adică 1,5% din caloriile recomandate pentru o dietă bazată pe 2.000 de calorii/zi.

Pe lângă aceste beneficii, prunele au un conținut ridicat de antioxidanți care ajută la îmbunătățirea memoriei și elimină celulele deteriorate care afectează creierul.

Potrivit sursei citate, prunele previn bolile de inimă deoarece sunt sărace în grăsimi.

Pruna, fructul care previne bolile de inimă și cancerul. Te ajută să slăbești rapid și sănătos. Conform ultimelor studii, pigmentul roșiatic-albăstrui al prunelor, denumit și antocianină, ajută la prevenirea diverselor tipuri de cancer.

De asemenea, fructul care previne cancerul este recomandat persoanelor care suferă de astm. Coaja prunelor conține resveratrol. Această substanță are un rol calmant în cazul reacțiilor alergice care sunt urmate de crize de astm.

Pe lângă beneficiile menționate anterior, prunele previn îmbătrânirea prematură, osteoporoza, tratează afecțiunile oaselor, îmbunătățește vederea și reglează tulburările gastrointestinale.

Prunul (denumire științifică: Prunus domestica) este un arbore fructifer din familia rozaceelor. Fructele sale cărnoase, de culoare albastru închis sau gălbui, își găsesc multiple întrebuințări în industria alimentară, pentru conserve sau gemuri, fiind consumate și în stare proaspătă. Dar cea mai cunoscută utilizare este pentru fabricarea rachiului, uneori fiind și depozitat în butoaie fabricate din lemnul acestuia. Fructele sale imature sunt uneori întrebuințate în combinație cu murături. Crește în zone de înaltă fertilitate, preferabil deluroase. Soiurile sale cele mai rezistente sunt: ciorești, corcodane, vinete și grase (denumiri regionale).

Trunchiul său are un duramen (miez) foarte dur, rezistent la apă, de culoare roșu-maroniu, învelit de un alburn de culoare deschisă prin care circulă seva. Arderea sa degajă o putere calorică superioară celei a fagului, cărbunele său fiind folosit în fierării.

Citește și: Dieta – minune care te scapă de kilogramele în plus până la Crăciun. Consumaţi în fiecare zi alimente de o anumită culoare

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Megaproiectul feroviar, în valoare de peste 8 miliarde de dolari, care va lega 2 țări. Calea ferată se întinde pe aproape 400 de kilometri
Capital.ro
Bucurie imensă pentru Călin Georgescu. Drum liber către Cotroceni. Au venit datele în seara aceasta
Playtech.ro
Câte limbi se vorbesc în România? Sunt de ordinul zecilor. Idiş, chineza şi croata, printre graiurile surprinzătoare
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Sondajul care dă fiori. Cine e pe primul loc în cursa pentru prezidențiale
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Cum arată mormântul lui Andrei Perneș la o zi de la înmormântare. Dovezile clare că este iubit la nebunie
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Surprize la alegerile din Germania: Prezență record și miza partidelor mici
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!