Fructul minune cu care o familie de români a dat lovitura: „Am vrut să facem un ban aici, să nu mai plecăm din ţară”

Deşi România nu este nici pe departe o ţară cunoscută pentru culturile de fructe şi legume exotice, asta nu înseamnă că acestea nu pot fi cultivate cu succes, iar din ce în ce mai mulţi agricultori profită de faptul că acestea nu sunt încă foarte răspândite şi fac afaceri bănoase din acestea.
Mircea Filipescu
05 sept. 2023, 18:57
Fructul minune cu care o familie de români a dat lovitura:

Una dintre fructele exotice care este cultivată în România de către agricultori este aronia, un fruct originar din America de Nord, cu foarte multe proprietăţi benefice pentru sănătate.

În urmă cu patru ani, Nelu Micula a renunţat la culturile obişnuite şi a decis să cultive plante exotice în pământ românesc. A pariat pe regina fructelor de pădure: aronia. Mai puţin cunoscută în ţara noastră, dar cu proprietăţi extraordinare pentru sănătate. Acum, pe terenul de 40 de ari, arbuştii de aronia se întind cât vezi cu ochii.

„Ajunge la randament după 15 ani şi randamentul e undeva la 20, 22 de kilograme pe plantă. Nu-mi pare rău nicio secundă”, spune Nelu Micula, fermier. Deşi fructele de aronia îşi au originea în regiunile reci ale Americii de Nord, se dezvoltă destul de bine şi în pământurile noastre. Cu o investiţie de doar câteva sute de euro, Nelu a dezvoltat o afacere extrem de profitabilă.

„Uitaţi cum e asta, de exemplu, e plină. Dimineaţa dacă mâncăm are un gust mai acrişor, spre acru, la amiază îşi schimbă gustul, devine dulce”, arată Nelu Micula, fermier, reporterilor Observator.

Consumul regulat de aronia reglează glicemia, scade tensiunea şi întăreşte sistemul imunitar. Fructul poate fi consumat sub formă de sucuri, gemuri şi dulceţuri sau în pâine. O reţetă inventată de fiica lui Nelu, Alexandra.

„Acesta este rezultatul pe care l-am făcut cu mama mea. E reţeta simplă de pâine şi am adăugat pudra de aronia împreună cu sirop de aronia, pentru a intensifica culoarea”, arată familia.

Citeşte şi: Un îndrăgit medic din Iași a murit subit, la doar 38 de ani, în urma unui accident banal. Femeia s-a înecat cu mâncare și nu a avut pe nimeni care să o salveze

Un kilogram de fructe de aronia din cultura familiei Micula costă 20 de lei, iar o sticlă de suc sau un borcan de dulceaţă se vând la 15 lei bucata.

În localitatea Sânpetru din judeţul Braşov, doamna Mărioara s-a apucat deja de cules fructele. „Suntem în anul nouă cu plantaţia, am vrut să facem ceva pentru a face un ban aici şi să nu mă mai duc în străinătate. Estimăm ca la 1.200 de kilograme pe anul ăsta”, spune Mărioara Macaria, proprietară.

Aici, kilogramul de boabe de aronia se vinde cu 20 de lei, iar un litru de suc, cu 40 de lei. Cu toate că fructele sunt mai ieftine, majoritatea clienţilor preferă să cumpere sucul.

Iar afacerea merge ca pe roate. În vreme ce doamna Mărioara se ocupă de cules, soţul merge la piaţă să vândă produsele finale: „Mai avem dulceţuri care sunt în combinaţie cu aronia, miere de albine de salcâm şi polifloră, suc de mere cu aronia, suc de struguri cu aronia”.

Pe lângă numeroasele beneficii pe care le au fructele de aronia, cercetătorii au descoperit că fructele pot preveni şi dezvoltarea celulelor canceroase.

Citeşte şi: Scumpiri de la 1 ianuarie 2024. Veștile proaste continuă pentru români. Lista completă a produselor și serviciilor pentru care se majorează TVA

 

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
O importantă bancă dispare din România. Gigantul autohton care a achitat aproape 350 de milioane de euro
Capital.ro
ELENA UDREA va fi eliberată? Veste uriașă pentru fostul ministru. Va primi despăgubiri
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Apariție de senzație în Capitală. Toți ochii au fugit spre un cunoscut cuplu monden
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Se schimbă BANII CASH. Decizia luată de Banca Centrală. Băncile se vor alătura
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Cutremur de magnitudine 3,4 în Vrancea: Detalii despre seismul produs la adâncimea de 122,5 kilometri
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!