Argila poate fi de mai multe feluri: alba, galbena, rosie, verde, albastra sau gri, aceasta dobandind culoarea in functie de mediul de provenienta si a substantelor pe care le contine, scrie kudika.ro.
1. Masca cu argila alba. Cunoscuta si sub numele de argila caolin, deoarece a fost descoperita pe Muntele Caolin in China si mai tarziu adusa in Europa in secolul al 18-lea, acest tip de masca cu argila echilibreaza activitatea sebumului.
VEZI şi Măşti cosmetice pentru ten gras
2. Masca cu argila verde. Avand in compozitie materie vulcanica si substante vegetale si minerale descompuse, masca cu argila verde curata tenul in profunzime si il tonifica. Indeparteaza punctele negre si sebumul in exces, fiind recomandata femeilor cu tenul gras sau mixt. Argila verde are o actiune tonica asupra pielii, o improspateaza si o revitalizeaza.
3. Masca cu argila rosie. Argila Rhassoul este o argila obtinuta din muntii Atlas din Maroc, are o culoare brun-roscata si este cea mai des folosita in spa-uri. Este ideala pentru pielea sensibila, care se inflameaza si se inroseste rapid. Masca cu argila rosie reechilibreaza circulatia sanguina, ofera pielii luminozitate si o curata in profunzime. Este bogata in minerale ca potasiu, calciu, magneziu, siliciu, sodiu si are proprietati astringente si de absorbtie, ofera pielii elasticitate si o lasa mai curata si mai hidratata.
4. Masca cu argila albastra. Argila albastra este un antioxidant eficient, are un puternic efect antimicrobian si curata tenul in profunzime, datorita continutului in argint. Masca cu argila albastra este foarte buna pentru tenul normal.
VEZI şi Măşti naturale pentru tenul tău: Cele mai bune reţete de vară
5. Masca cu argila Fuller’s Earth. Argila Fuller’s Earth este de culoare alb-galbuie si este indicata pentru piela grasa. Este compusa in principal din oxid de aluminiu, siliciu, oxizi de fier, oxid de calciu si oxid de magneziu. Acest tip de argila este recomandata pentru tenul gras sau „zona T” deoarece absoarbe grasimea in exces din piele.
Pentru a crea mastile faciale se amesteca o cantitate mica de apa cu praful de argila pana cand compozitia devine omogena, se aplica intr-un strat subtire pe fata si se lasa sa se usuce, apoi se clateste. Pentru pielea uscata nu se tine masca mai mult de cinci minute si se indeparteaza inainte de uscarea completa.
Citeşte şi Cum scapi de punctele negre şi părul de pe faţă cu un singur ingredient