Frunda acuză presiuni politice în cazul Borbely. Vezi ce spune de PDL

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat miercuri seara, în emisiunea Cheia Zilei, de la România TV că dosarul în care este acuzat ministrul Laszlo Borbely face parte dintr-o "înscenare politică". 
Romania TV
04 apr. 2012, 18:40
Frunda acuză presiuni politice în cazul Borbely. Vezi ce spune de PDL

Atunci când în cadrul PDL există frământări interne, abaterea atenţiei cetăţenilor spre un dosar scos din sertar duce la concluzia logică, cel puţin în construcţia mea juridică, la o presiune politică sau diversiune pentru a atrage atenţia cetăţenilor de la alte lucruri„, a declarat Gyorgy Frunda.

Senatorul UDMR a arătat că scoaterea unui dosar de la naftalină înainte de alegeri arată în mod clar că este vorba de o înscenare politică.

Cu mai puţin de trei luni înainte de alegerile locale şi cu şase luni înainte de cele parlamentare, un dosar ţinut zece luni la naftalină şi scos ca din farmec acum, fără elemente noi şi se bate toba mare la televizor că am prins hoţul în mijlocul satului, mi se pare că este o înscenare politică. Atunci când eu am două cazuri în UDMR de miniştri care au fost în situaţii similare, unul achitat şi unul care nu are încă o hotărâre după 5 ani de zile, este întemeiată bănuiala mea că este o presiune politică sau o cacialma juridică împotriva ministrului meu sau nu?„, s-a întrebat Frunda.

El a precizat că Borbely trebuie să răspundă acuzaţiilor care i se aduc, dar, cunoscându-l de 20 de ani, crede în „corectitudinea, cinstea şi nevinovăţia” acestuia.

„Într-un stat normal, dreptatea nu o face nici miliţia, nici poliţia, nici procuratura. Dreptatea o face judecătorul. Nu am încredere în Parchet, pentru că nu ştiu cum sunt făcute aceste înregistrări şi se sugerează o anumită vinovăţie, o culpă. Se creează o psihoză colectivă de vinovăţie a politicienilor, în care suntem murdăriţi toţi politicienii. Cei care este responsabil să răspundă, dar nu sunt de acord ca simpla acuză a Parchetului să-l arunce pe cetăţeanul simpul pe aceste terenuri mişcătoare ale Parchetului, pentru că avem tot dreptul ca cetăţeni să trăim în linişte şi deminitate. Avem convenţii europene, Constituţia României şi codurile româneşti care ne apără împotriva tracasarii zilnice, împotriva nesiguranţei şi a şantajului şi a interceptării telefoanelor”, a mai spus senatorul UDMR.

Frunda a precizat că preşedintele Traian Băsescu nu-l poate suspenda acum pe Borbely, dacă respectă Constituţia României şi prevederile legale, pentru că „pentru suspendare este necesară întâi declanşarea urmăririi penale”.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Curiosity descoperă sulf pur pe Marte într-un canal străvechi, uimitând cercetătorii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!