„Atunci când în cadrul PDL există frământări interne, abaterea atenţiei cetăţenilor spre un dosar scos din sertar duce la concluzia logică, cel puţin în construcţia mea juridică, la o presiune politică sau diversiune pentru a atrage atenţia cetăţenilor de la alte lucruri„, a declarat Gyorgy Frunda.
Senatorul UDMR a arătat că scoaterea unui dosar de la naftalină înainte de alegeri arată în mod clar că este vorba de o înscenare politică.
„Cu mai puţin de trei luni înainte de alegerile locale şi cu şase luni înainte de cele parlamentare, un dosar ţinut zece luni la naftalină şi scos ca din farmec acum, fără elemente noi şi se bate toba mare la televizor că am prins hoţul în mijlocul satului, mi se pare că este o înscenare politică. Atunci când eu am două cazuri în UDMR de miniştri care au fost în situaţii similare, unul achitat şi unul care nu are încă o hotărâre după 5 ani de zile, este întemeiată bănuiala mea că este o presiune politică sau o cacialma juridică împotriva ministrului meu sau nu?„, s-a întrebat Frunda.
El a precizat că Borbely trebuie să răspundă acuzaţiilor care i se aduc, dar, cunoscându-l de 20 de ani, crede în „corectitudinea, cinstea şi nevinovăţia” acestuia.
„Într-un stat normal, dreptatea nu o face nici miliţia, nici poliţia, nici procuratura. Dreptatea o face judecătorul. Nu am încredere în Parchet, pentru că nu ştiu cum sunt făcute aceste înregistrări şi se sugerează o anumită vinovăţie, o culpă. Se creează o psihoză colectivă de vinovăţie a politicienilor, în care suntem murdăriţi toţi politicienii. Cei care este responsabil să răspundă, dar nu sunt de acord ca simpla acuză a Parchetului să-l arunce pe cetăţeanul simpul pe aceste terenuri mişcătoare ale Parchetului, pentru că avem tot dreptul ca cetăţeni să trăim în linişte şi deminitate. Avem convenţii europene, Constituţia României şi codurile româneşti care ne apără împotriva tracasarii zilnice, împotriva nesiguranţei şi a şantajului şi a interceptării telefoanelor”, a mai spus senatorul UDMR.
Frunda a precizat că preşedintele Traian Băsescu nu-l poate suspenda acum pe Borbely, dacă respectă Constituţia României şi prevederile legale, pentru că „pentru suspendare este necesară întâi declanşarea urmăririi penale”.