Frunda atacă: Consider conduita UNPR „imorala imoralităţii”. E prostituţie politică ce face

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda afirmă că UNPR dă dovadă de o conduită "inacceptabilă", care este "imorala imoralităţii", şi de "prostituţie politică", adăugând că va propune, la revizuirea Constituţiei, interzicerea traseimului politic.
Romania TV
03 mai 2012, 12:04
Frunda atacă: Consider conduita UNPR

„Eu consider conduita UNPR imorala imoralităţii. Adică, după ce a intrat pe listele partidelor din fosta opoziţie, actuala putere guvernamentală, şi-a făcut grup parlamentar, şi-a făcut partid, a susţinut guvernul Boc, a fost foarte dură în atacurile împotriva opoziţiei, iar după moţiunea de cenzură, înainte de învestirea Guvernului, s-a vândut foştilor adversari. Este o conduită inacceptabilă, este o problemă generală canceroasă a politicii româneşti, care trebuie interzisă prin lege, trebuie interzisă prin Constituţie, pentru că face rău României, provoacă instabilitate politică, provoacă posibilitatea cumpărării anumitor parlamentari”, a declarat senatorul UDMR Gyorgy Frunda, joi, la Târgu Mureş.

De asemenea, el i-a acuzat pe reprezentanţii UNPR de „prostituţie politică”.

„Trebuie revizuită Constituţia, traseismul politic trebuie interzis. Ca să pună şi o cireaşă pe tort (cei de la UNPR -n.r.) au hotărât că, la nivel local, pot hotărî altceva decât la nivel central. La nivel central susţinem guvernul Ponta, iar la nivel local îl susţinem pe democrat-liberalul Dorin Florea la Primărie (se referă la cursa pentru Primăria Târgu Mureş, unde Frunda va reprezenta UDMR – n.r). În limbajul meu acest lucru se numeşte prostituţie politică”, a spus senatorul.

Întrebat dacă va propune, la revizuirea Constituţiei, interzicerea traseismului politic, senatorul a răspuns afirmativ. „Da. Deci nu pot interzice în Constituţie ca cineva să plece dintr-un partid, dar pot interzice să treacă la alt partid sau să înfiinţeze alt grup parlamentar. Asta trebuie interzis”, a spus Frunda.

În opinia acestuia, interzicerea traseismului politic nu trebuie confundată cu interzicerea părăsirii unui partid de către un parlamenar, dacă acesta doreşte să voteze altfel decât îi spune partidul.

„Mandatul imperativ este altceva, adică nu mă poate obliga (partidul – n.r.) să votez într-un anumit fel. Pot să manifest altă voinţă şi pot pleca, dar nu pot înfiinţa un partid politic care nu a luat parte la alegeri şi nici să trec la alt partid. Pot fi independent, diferenţa e că nu mai pot ocupa anumite funcţii, nu pot să-mi formez grup parlamentar în Parlament şi nu pot decide în acel grup. Acest lucru se practică şi în alte părţi şi în alte parlamente. Nu ar fi România cea care ar inventa acest lucru”, a conchis senatorul UDMR.

Preşedinţii PSD şi UNPR, Victor Ponta şi, respectiv, Gabriel Oprea, au semnat, miercuri, un protocol pentru susţinerea Guvernului USL.

Şeful de campanie al PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că nu vor fi periclitate alianţele la nivel local dintre PDL şi UNPR, având în vedere că UNPR va susţine Guvernul Ponta. Şi purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a spus, miercuri, că grupul parlamentar al UNPR este „perfect liber” să decidă să voteze Guvernul Ponta şi, în acelaşi timp, PDL şi UNPR în teritoriu pot colabora pentru obiective politice comune.

La Târgu Mureş, primarul Dorin Florea candidează pentru un nou mandat în numele Alianţei pentru Mureş, formată din PDL, UNPR şi PER, senatorul Gyorgy Frunda fiind principalul său contracandidat.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!