FSE Spiru Haret: Corectarea lucrărilor de la Bacalaureat în alte judeţe va produce haos

Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" consideră că ordinul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, care vine să modifice modalitatea de corectare a lucrărilor de la Bacalaureat, nu face altceva decât să incrimineze și mai mult corpul profesoral și să producă haos în organizarea examenului.
Filip Stan
24 iun. 2015, 12:52
FSE Spiru Haret: Corectarea lucrărilor de la Bacalaureat în alte judeţe va produce haos

Această plimbare a lucrărilor elevilor dintr-un județ în altul ne arată lipsa de încredere a Ministerului Educației și Cercetării Științifice în personalul din sistem și poate conduce la o bulversare a calendarului, deoarece numărul de oameni angrenați în procesul de corectare a lucrărilor este diferit de la un județ la altul. Este o pierdere de timp și de bani, bani care ar fi putut fi acordați examinatorilor. În loc să caute soluții numai pentru prevenirea ipoteticelor fapte de corupție, MECS ar fi trebuit să ia măsuri concrete pentru protejarea fizică a persoanelor implicate în acest examen. Cazurile în care colegii noștri sunt amenințați și chiar agresați, verbal sau fizic, sunt din ce în ce mai numeroase„, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele FSE ‘Spiru Haret’, potrivit Agerpres.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat, marți, că lucrările de la probele scrise ale examenului de bacalaureat susținute într-un județ vor fi corectate în alt județ.

Pentru lucrările scrise ne gândim la un sistem pentru a înlătura orice fel de suspiciuni. Ne gândim ca lucrările să fie corectate dintr-un județ în alt județ. Această alegere a județului în care să se corecteze lucrările să fie făcută într-un proces de selectare transparent, pe de o parte, aleator, pe de altă parte. Asta nu este foarte ușor din punct de vedere tehnic. În cursul zilei de astăzi perfectăm procedura care va trebui să facă obiectul unui ordin de ministru. Există această intenție fără a însemna că acest lucru înseamnă o lipsă de încredere în sistem. Această procedură se va aplica în acest bacalaureat„, a explicat ministrul.

CITEŞTE ŞI BACALAUREAT 2015. Schimbare importantă de ULTIMĂ ORĂ anunţată de ministrul Educaţiei

Pe de altă parte, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) susține propunerea conducerii Ministerului Educației și Cercetării Științifice, de schimbare a modalității de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat.

Conform unei declarații făcute de domnul Vasile Șalaru, secretar de stat pe probleme de învățământ preuniversitar în cadrul ministerului, lucrările scrise ale celor care susțin examenul de bacalaureat ar putea fi strânse la nivelul centrului județean și trimise apoi, într-un alt județ, cu angajații Jandarmeriei. Această procedură este întâlnită și la examenul de titularizare al profesorilor. Noutatea constă și în faptul că se propune să aibă loc o tragere la sorți pentru repartizarea lucrărilor, astfel încât să nu se știe dinainte județul unde vor ajunge lucrările pentru a fi corectate„, afirmă FSLI, într-un comunicat.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Despăgubiri pentru România și Bulgaria, după refuzul Schengen
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Lavrov Saluta Nominalizarea lui J.D. Vance ca Potențial Vicepreședinte al SUA
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'